Απίστευτο: Το Facebook λογοκρίνει φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη (Photo)

Απίστευτο: Το Facebook λογοκρίνει φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη (Photo)

Ο ξαφνικός θάνατος του μεγάλου Έλληνα φωτορεπόρτερ του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη έχει προκαλέσει κύμα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Οι φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη που άλλαξαν τον τρόπο που το κοινό βλέπει τα πράγματα είναι ανύπερβλητης αισθητικής, τρυγφερότητας αλλά δείχνουν τον σκληρό κόσμο που ζουν εκατομμύρια άνθρωποι. 

Τις τελευταίες ώρες εκατοντάδες χρήστες καταγγέλλουν το Facebook για λογοκρισία της παρακάτω φωτογραφίας με την αιτιολογία ότι «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας για το γυμνό».Η φωτογραφία-γροθιά στο γεμάτο στομάχι των δυτικών δείχνει μια μάνα στη Σομαλία δίνει νερό στο γυμνό παιδί της. Είναι τραβηγμένη το 1992, τότε που η Σομαλία γινόταν ένα ανοιχτό νεκροταφείο λόγω του λιμού που επικρατούσε στην περιοχή. 

Κι όμως αυτό το ντοκουμέντο της φρίκης οι υπεύθυνοι και οι “αλγόριθμοί” τους στο Facebook αποφασίζουν ότι δεν είναι για τα μάτια των χρηστών. Την ίδια ώρα που το “τρύπιο” σύστημα επιτρέπει πραγματικές θηριωδίες απαγορεύει μια φωτογραφία που αφυπνίζει και καταγράφει την ιστορία. 

Διαβάστε ακόμη: Γιάννη, την καλύτερη φωτογραφία σου την έχω μέσα μου

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10218285360467493&set=a.1189428457950&type=3&theater

Θα ανεβάζουμε την φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη, μέχρι οι ανόητοι διαχειριστές του FB καταλάβουν ότι ο αλγόριθμός τους…

Gepostet von Sakis Papadopoulos am Sonntag, 3. März 2019

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter