Απίστευτος Αυγενάκης: «Πετάει» τα σωματεία που δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής, οι αθλητές βάλουν κατά της κυβέρνησης ζητώντας επιστροφή στα γήπεδα και ο υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης προέβη σε μία κίνηση που προκάλεσε την οργή όλων του ανθρώπων του αθλητισμού.

Με έγγραφο του ζητά από τους Δήμους όλης της χώρας να «πετάξουν» έξω από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ!

Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από το γραφείο του υφυπουργού προς τους Δήμους όλης της χώρας με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πρόεδρο ΕΝΠΕ Γιώργο Πατούλη.

Ο Λ. Αυγενάκης αναφέρεται στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και ζητά τη συστράτευση όλων για να ενημερώσουν τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ένταξης με την επισήμανση ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, δύναστε με αναλογική εφαρμογή του άρθρου 3. Παρ. 4 του ν. 4726/2020, να αποφασίσετε να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις τους».

Η κίνηση Αυγενάκη προκάλεσε την «έκρηξη» του προέδρου της ΕΣΠΗ Νίκου Τζώρτζογλου ο οποίος εγκαλεί τον υφυπουργό, με τον οποίο μάλιστα ήταν συνυποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο και ζητά από τον Πρωθυπουργό να πράξει το αυτονόητο για να μη μείνουν άστεγες δεκάδες σύλλογοι στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τζώρτζογλου στο facebook: «Κύριε Υφυπουργέ, Αγαπητέ συνυποψήφιε. Έλεος!!! Έλεος!!! Αν είναι δυνατόν. Με δεκάδες επιστολές και ανακοινώσεις από φορείς από όλη την χώρα, σας παρακαλέσαμε να δώσετε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα και να απλοποιήστε τις διαδικασίες ένταξης στο Μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν.4714/2020. Οι περισσότερες υπηρεσίες υπολειτουργούν. Οι Ενώσεις και το προσωπικό τους είναι σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Οι παράγοντες των σωματείων παλεύουν για να εξασφαλίσουν βιοποριστικές ανάγκες.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία, 10 και πλέον χρόνια στο έλεος του Θεού, χωρίς καμία μέριμνα από όλες τις κυβερνήσεις.

Σήμερα σχεδόν όλες οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις είναι κλειστές.

Τα οικονομικά των παραγόντων και των σωματείων περισσότερο τραγικά από ποτέ...

Η Πανδημία του αόρατου εχθρού Covid19 έχει καθηλώσει τα πάντα στην πατρίδα μας και σε όλο τον πλανήτη.

Και σε αυτό το τραγικό και πρωτοφανές περιβάλλον κ. Υφυπουργέ ζητάτε με επίσημη επιστολή προς τον υπουργό εσωτερικών κ. Βορίδη τους δημάρχους όλης της χώρας "συστράτευση" όλων, για να πετάξουν έξω από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις τα ερασιτεχνικά σωματεία, τους ερασιτέχνες αθλητές, τις ακαδημίες και τους παράγοντες που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στο Μητρώο αθλητικών σωματείων...

Εκτός των άλλων η απόφασή σας είναι παράνομη αφού παραβιάζει τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων αφού ως γνωστόν ο νόμος για την αποβολή ισχύει μόνο για νομικά πρόσωπα και τις εγκαταστάσεις που υπάγονται αποκλειστικά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Έλεος... Έλεος... κ. Υφυπουργέ !!!

Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι παράγοντες λέμε "ΝΑΙ" στο νοικοκύρεμα των ερασιτεχνικών Σωματείων… Αλλά ΕΛΕΟΣ...

Εμπιστευόμαστε τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για να πράξει το αυτονόητο..

Νικόλαος Τζώρτζογλου

Πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου

Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.