Απίστευτος Μητσοτάκης: Για τη μαύρη εργασία ευθύνονται… οι νέοι (Video)

Απίστευτος Μητσοτάκης: Για τη μαύρη εργασία ευθύνονται… οι νέοι (Video)

Την οικειοθελή συμμετοχή των νέων σε σχήματα μαύρης εργασίας ανακάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδιδόμενος σε ένα ακόμη ρεσιτάλ κοινωνικού αυτοματισμού και φανερώνοντας για μια ακόμη φορά την απόσταση που τον χωρίζει από την κοινωνική πραγματικότητα της αρνητικής ευρωπαϊκής πρωτιάς της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων.

Διαβάστε επίσης: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία των νέων τον Απρίλιο – Άγγιξε το 36,8%

«Υπάρχει ο πειρασμός του νέου να συμμετέχει κι αυτός συχνά, όχι πάντα, οικειοθελώς σε σχήματα μαύρης εργασίας ή μερικώς ασφαλισμένης εργασίας. Όταν είσαι 22 ετών ο πειρασμός είναι να δεις πόσα χρήματα θα μπουν στην τσέπη σου εκείνη τη στιγμή», δήλωσε μεταξύ άλλων ανερυθρίαστος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο σε συζήτηση που είχε με νέες και νέους, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης.

Mε λίγα λόγια η αντίληψη που έχει ο επικεφαλής της κυβέρνησης για την ανασφάλιστη εργασία -την οποία θεσμικά είναι επιφορτισμένος να καταπολεμήσει- είναι εκείνη μιας ιδιότυπης συμφωνίας ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο, όπου ελεύθερη επιλογή του τελευταίου είναι η ανασφάλιστη εργασία.

Είναι άλλωστε μια ερμηνεία που είχε δώσει πριν την εκλογή του στην πρωθυπουργία, όταν πλάσαρε ως λύση την ιδιωτική ασφάλιση και το μοντέλο Πινοσέτ.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν πρωθυπουργό που λίγους μήνες πριν είχε αναγορεύσει σε υπόδειγμα brain gain νεαρό που «επέστρεψε διότι βρήκε καλή δουλειά» στην οικογενειακή βιομηχανία;

Διαβάστε επίσης: Υπόδειγμα brain gain για τον Μητσοτάκη νεαρός που «επέστρεψε διότι βρήκε καλή δουλειά» στην οικογενειακή βιομηχανία!

Δείτε το σχετικό βίντεο από το 31:20 και μετά:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter