Απίστευτος Πατούλης: Στις 20 Ιουλίου ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Αττικής για την αντιπυρική προστασία!

Απίστευτος Πατούλης: Στις 20 Ιουλίου ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Αττικής για την αντιπυρική προστασία!
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σε μια καταγγελία που δείχνει την αδιαφορία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Γιάννης Σγουρός. Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει με αποδείξεις οι προσφορές για διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής για την αντιπυρική προστασία του φετινού καλοκαιριού θα ανοίξουν στις 20 Ιουλίου!

Οπως γράφει «ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Αττικής με αντικείμενο τη “Μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων αντιπυρικής περιόδου 2023 και 2024 στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Αττικής” δημοπρατήθηκε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, μόλις στις 15/7/23 και το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 20/7, χωρίς να μπορεί κανείς εκ των προτέρων με ασφάλεια να προβλέψει πότε και εάν θα υπογραφεί σύμβαση (αφού μπορεί να γίνουν προδικαστικές και δικαστικές προσφυγές κλπ)».

Συμπληρώνει ότι «η Περιφέρεια Αττικής γνωρίζοντας όσα έχει περάσει η πολύπαθη Αττική τα τελευταία χρόνια όφειλε να έχει μεριμνήσει να ξεκινήσει τον διαγωνισμό πολύ νωρίτερα, ώστε να υπάρχει ανάδοχος πριν την 1/5/2023 οπότε ξεκινά η αντιπυρική περίοδος που ολοκληρώνεται στις 31/10 κάθε έτους».

Για του λόγου το αληθές ο κ. Σγουρός ανέβασε μία εικόνα που δείχνει τον διαγωνισμό.

Αυτή η απίστευτη για την αυτοδιοίκηση κατάσταση δεν είναι το μόνο που καταγγέλλει ο Γιάννης Σγουρός. Τονίζει ότι «από την εκδήλωση της πυρκαγιάς μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε οργανωθεί η τροφοδοσία των ανθρώπων της πρώτης γραμμής με τα στοιχειώδη».

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Πατούλης… αγνοείται καθώς δεν έχει κάνει δήλωση σχετικά με τις πυρκαγιές στην Αττική, ενώ το τελευταίο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας αφορά μόνο τον Δήμο Σαρωνικού.

Ακόμη καταγγέλλει ότι «διατάχθηκε η εκκένωση οικισμών με χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες χωρίς να έχει υπάρξει η στοιχειώδης οργάνωση και προετοιμασία με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων και οι πολίτες, ανάμεσά τους και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, να υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία».

Θέτει και ερωτήματα «έχει άραγε προσπαθήσει η Πολιτεία να φτιάξει τους δασικούς δρόμους, τις αντιπυρικές ζώνες, να βάλει υδατοδεξαμενές, συστήματα πυρανίχνευσης, να προβλέψει έκτακτες περιπολίες, να καθαρίσει τα οικόπεδα από τη ξερή φυτική ύλη, να υπογειοποιήσει καλώδια της ΔΕΗ; Αν είχαν γίνει όλα αυτά και πάλι είχαμε καταστροφικές πυρκαγιές, τότε ναι, θα λέγαμε ότι πρόκειται για “φυσική καταστροφή” και για επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Τώρα όμως, που δεν έχουν γίνει όλα αυτά τα προαπαιτούμενα, δεν μπορούμε να επικαλούμαστε διαρκώς την κλιματική κρίση – που είναι ασφαλώς ένα υπαρκτό φαινόμενο – σαν άλλοθι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter