Απίστευτος Τραμπ: Πρότεινε ένεση με απολυμαντικό σε ασθενείς με κορονοϊό ως θεραπεία

Απίστευτος Τραμπ: Πρότεινε ένεση με απολυμαντικό σε ασθενείς με κορονοϊό ως θεραπεία

Το τερμάτισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος σε ομιλία του θέλησε με τις… ιατρικές του γνώσεις να ρίξει φως στην επιστημονική κοινότητα η οποία πασχίζει να βρει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, πρότεινε στους επιστήμονες να καταπολεμήσουν τον Covid-19 με δύο τρόπους: ο πρώτος να εξετάσουν το ενδεχόμενο θεραπείας των ασθενών μέσω ενέσεων με απολυμαντικό και ο δεύτερος να τους εκθέσουν σε ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία προκειμένου να εξοντωθεί άμεσα ο ιός.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Τραμπ συνιστούσε τη χορήγηση χλωροκίνης σε ασθενείς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμπνεύστηκε τις ιδέες αυτές αφότου ένας απ’ τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στην task force για την πανδημία παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της αμερικανικής κυβέρνησης, που υποδεικνύει ότι ο κορονοϊός φαίνεται να εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη.

«Άρα, υποθέτοντας ότι θα χτυπήσουμε το σώμα – είτε με ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία ή απλά με πολύ ισχυρό φως», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στην καθηγήτρια Ντέμπορα Μπερξ, που συντονίζει την στρατηγική αντιμετώπισης του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό. «Νομίζω πως είπατε πως δεν έχει εξεταστεί αλλά θα το εξετάσετε. ..ακούγεται ενδιαφέρον», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Και τότε βλέπω το απολυμαντικό που τον σκοτώνει σ΄ ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Και υπάρχει τρόπος που μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, με ένεση ή σχεδόν έναν καθαρισμό; Θα με ενδιέφερε να το τσεκάρουμε αυτό. Δείχνοντας το κεφάλι του ο Τραμπ είπε: «Δεν είμαι γιατρός. Είμαι όμως ένας άνθρωπος με καλό ξέρετε τι».

Η καθηγήτρια Ντέμπορα Μπερξ, έμεινε σιωπηλή αρχικά και στη συνέχεια ο Τραμπ την ρώτησε αν έχει ακούσει ποτέ για χρήση της θερμότητας και του φωτός ως θεραπεία στον κορονοϊό και εκείνη απάντησε: «Όχι, ως θεραπεία».

«Θέλω να πω, ο πυρετός είναι καλό πράγμα, όταν έχεις πυρετό βοηθά το σώμα σου να ανταποκριθεί. Αλλά δεν έχω δει κάτι για τη θερμότητα ή το φως», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα να το ερευνήσετε», της απάντησε Τραμπ.

Έντονες αντιδράσεις

Την ίδια στιγμή, η Reckitt Benckiser, κατασκευάστρια των προϊόντων Lysol and Dettol, αναγκάσθηκε να ανακοινώσει σήμερα ότι τα απολυμαντικά δεν «χορηγούνται» στους ανθρώπους, λίγες ώρες αφού ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ερευνητές πρέπει «να κάνουν ενέσεις με απολυμαντικά τα σώματα των ασθενών» της Covid-19.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)», ανακοίνωσε η εταιρεία δια παν ενδεχόμενο.

«Αυτή η ιδέα της ένεσης στο σώμα ή της κατάποσης οποιουδήποτε καθαριστικού προϊόντος είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη», δήλωσε στο δίκτυο NBC ο δρ Βιν Γκούπτα, ειδικός στη δημόσια υγεία με ειδίκευση ως πνευμονολόγος και εντατικολόγος.

«Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως από τους ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν», συνέχισε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί γιατροί και επιστήμονες στιγμάτισαν τις δηλώσεις του Τραμπ.

«Κατά τον ίδιο τρόπο, η αυτοπυρπόληση θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη εναλλακτική», ειρωνεύθηκε το γαλλικό ερευνητικό κέντρο Marseille Immunopole, υπογραμμίζοντας πως οι μέθοδοι που προτείνονται από τον αμερικανό πρόεδρο «θα σκότωναν τον ιό και τους ασθενείς!».

«Σταματήστε να μεταδίδετε αυτές τις συνεντεύξεις Τύπου για τον κορονοϊό. Βάζουν σε κίνδυνο ζωές. Και παρακαλώ μην πιείτε ούτε κάνετε ένεση με απολυμαντικό», έγραψε από την πλευρά του στο Twitter ο Ουόλτερ Σάουμπ, πρώην διευθυντής του ομοσπονδιακού γραφείου που είναι αρμόδιο για θέματα δεοντολογίας (OGE) επί Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι συνεντεύξεις Τύπου του Τραμπ είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Μποϊκοτάρετε την προπαγάνδα. Ακούτε τους ειδικούς. Και, σας παρακαλώ, μην πιείτε απολυμαντικό», έγραψε επίσης στο Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, ο πρώην υπουργός Εργασίας του δημοκρατικού προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάρα πολλοί χρήστες επισήμαναν την έκδηλη ενόχληση της δρος Ντέμπορα Μπιρξ, μέλους της ομάδας κρίσης του Λευκού Οίκου για τον ιό, στη διάρκεια των δηλώσεων του προέδρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter