Απίθανη εξαγγελία Κικίλια: Για ποιον λόγο θα επιδοτήσει την αγορά… θερμάστρας σε καφετέριες και ταβέρνες!

Απίθανη εξαγγελία Κικίλια: Για ποιον λόγο θα επιδοτήσει την αγορά… θερμάστρας σε καφετέριες και ταβέρνες!

Με το σλόγκαν “μαγκιά δεν είναι να καπνίζεις αλλά να μην καπνίζεις,” που έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ομιλία του στην εκδήλωση SmokeFree Greece, εντάξει, προφανώς και έχει δίκιο. Αλλά με την απίστευτη εξαγγελία του για τα καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος πολλοί θα έμειναν με το στόμα… ανοιχτό.

Ειδικότερα, αφού ο κ. Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι πρεσβευτές στην αντικαπνιστική καμπάνια του Υπουργείου θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούμπο, αλλά και μία πρώην καπνίστρια η οποία προσβλήθηκε από τον καρκίνο του μαστού και την οποία συνάντησε το πρωί στο Θεαγένειο, προσδιόρισε την καμπάνια αυτή ως διαδραστική, η οποία θα εστιαστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη νεολαία. 

Όμως για να μην αρχίσουν οι γκρίνιες στα διάφορα καταστήματα όπως καφετέριες, ταβέρνες, ψητοπωλεία και άλλα σχετικά, για την απαγόρευση του καπνίσματος, ο υπουργός πέταξε και το αμίμητο μέτρο-“τυράκι”: Το υπουργείο Υγείας σκέπτεται σε συνεργασία με τα υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών να δοθούν επιδοτήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είπε, προκειμένου αυτές οι επιδοτήσεις να αξιοποιηθούν για αγορά θερμαστρών ώστε κατά τους χειμερινούς μήνες να μπορούν οι πελάτες τους να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν!! 

Άραγε και το ρεύμα που θα καταναλώνουν… θερμαίνοντας το εξωτερικό περιβάλλον, ποιοι θα το πληρώνουν; Μήπως θα επιδοτηθεί κι αυτό από τον κρατικό προϋπολογισμό; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter