Απίθανη ποδοσφαιρική ιστορία: Η απόκρουση πέναλτι που χάρισε το πρωτάθλημα στην… αιώνια αντίπαλο (Video)

Απίθανη ποδοσφαιρική ιστορία: Η απόκρουση πέναλτι που χάρισε το πρωτάθλημα στην… αιώνια αντίπαλο (Video)

Λένε ότι η ζωή γράφει τα… καλύτερα σενάρια και στην περίπτωση της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Αργεντινής, το εν λόγω ρητό «κούμπωσε» τέλεια με τα όσα συνέβησαν στις αναμετρήσεις της Μπόκα Τζούνιορς με την Ιντεπετιέντε και της Ρασίνγκ με τη Ρίβερ Πλέιτ.

Η Μπόκα μπήκε στην τελευταία αγωνιστική με έναν μόλις βαθμό διαφορά από τη δεύτερη Ρασίνγκ, η οποία ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στην αιώνια αντίπαλο της πρώτης, Ρίβερ Πλέιτ, ελπίζοντας σε «στραβοπάτημα» των πρωτοπόρων απέναντι στην Ιντεπετιέντε.

Μετά από ένα τρομερό σε εξέλιξη ματς, η Μπόκα «στραβοπάτησε», καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) με την Ιντεπετιέντε. Θα μπορούσε το γκολ του Βαγιέχο στο 82ο λεπτό να αποβεί μοιραίο, ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

Η Ρασίνγκ κέρδισε πέναλτι στο 90ο λεπτό στην αναμέτρηση με τη Ρίβερ, με το σκορ στο 1-1. Ο Γκαλβάν είχε την ευκαιρία να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου. Όμως, εν τέλει, ιστορία έγραψε ο τερματοφύλακας των «Μιγιονάριος», Φράνκο Αρμάνι, ο οποίος απόκρουσε το πέναλτι και «έσβησε»… μονοκοντυλιά τις ελπίδες τίτλου της Ρασίνγκ, με τον Μπόρχα να δίνει τη… χαριστική βολή στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 2-1 υπέρ της Ρίβερ.

Και εκεί που το «Μπομπονέρα» είχε βυθιστεί στην… κατάθλιψη, ήρθαν τα πάνω κάτω, με τη βοήθεια του τερματοφύλακα της «μισητής» αντιπάλου, Ρίβερ Πλέιτ. Στην ιστορική έδρα στήθηκε ένα ατέλειωτο «πάρτι», με τις… ευλογίες του τερματοφύλακα της Ρίβερ. Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να δημιουργήσει… χολιγουντιανά σενάρια;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter