«Απίθανο να γίνουν το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο»

«Απίθανο να γίνουν το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο»

Απαισιόδοξος σε ότι αφορά στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και το επόμενο καλοκαίρι, του 2021 εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο διάσημος Ιάπωνας επιστήμονας Κεντάρο Ιβάτα, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες.

«Είμαι απαισιόδοξος» για την πιθανότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για ένα χρόνο, θα μπορέσουν να διεξαχθούν μεταξύ Ιουλίου-Αυγούστου, το 2021. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είναι πιθανό οι Αγώνες να διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο», ο Ιβάτα, καθηγητής στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Κόμπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο διαδίκτυο.

Ο Ιβάτα δήλωσε ακόμα ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαιτούν δύο προϋποθέσεις: τον έλεγχο του Covid-19 στην Ιαπωνία και τον έλεγχο παντού, γιατί πρέπει να καλωσορίσουμε αθλητές και θεατές από όλο τον κόσμο. Η Ιαπωνία μπορεί να είναι σε θέση να ελέγξει την ασθένεια μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και ελπίζω να πετύχει, αλλά δεν νομίζω ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί σε κάθε μέρος του πλανήτη, οπότε είμαι πολύ απαισιόδοξος για τη διοργάνωση. Η μόνη δυνατότητα θα ήταν, πρόσθεσε ο Ιβάτα, μια «περιορισμένη» διοργάνωση των Αγώνων, για παράδειγμα «χωρίς θεατές ή με πολύ περιορισμένη συμμετοχή».

Να σημειωθεί ότι την ίδια άποψη εξέφρασαν με δηλώσεις τους πολλοί Ιάπωνες επιστήμονες, κάτι που ανάγκασε τον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο Μάσα Τακάγια να δηλώσει ότι «η Ιαπωνία θα σεβαστεί τις νέες ημερομηνίες που προέκυψαν από τη νέα συμφωνία με την ΔΟΕ. Δεν υπάρχει σχέδιο Β και οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά το ερχόμενο καλοκαίρι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter