Απίθανος διαγωνισμός για το «χρυσό» λάδι: Πόσες ελιές μάζεψαν σε 45 λεπτά; (Video)

Απίθανος διαγωνισμός για το «χρυσό» λάδι: Πόσες ελιές μάζεψαν σε 45 λεπτά; (Video)

Τη στιγμή που η τιμή του ελαιολάδου έχει εκτοξευτεί στα ύψη έπειτα από την έλλειψη ελαιοκάρπου στην Ευρώπη, μόνο απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει ένας… ιδιαίτερος διαγωνισμός που έγινε στην Κροατία. Όλα αυτά ενώ παρατηρείται έλλειψη και το λάδι έχει χαρακτηριστεί ως «υγρός χρυσός».

Συγκεκριμένα, δώδεκα ομάδες από ισάριθμες διαφορετικές χώρες έλαβαν μέρος σε έναν αξιοπερίεργο διαγωνισμό ελιάς στο χωριό Ποστίρα.

Οι ομάδες ήταν τετραμελείς και είχαν στη διάθεσή τους 45 λεπτά της ώρας για να μαζέψουν όσο περισσότερες ελιές μπορούσαν.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος χώρες με περισσότερη αλλά και με… πολύ λιγότερη παράδοση στη συγκομιδή ελαιοκάρπου. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι εξής: Κροατία, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Αυστραλία, Ιρλανδία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Ιταλία και Ισπανία. Και αυτή ήταν και η τελική κατάταξη με πρώτους τους Κροάτες με 48,2 κιλά, δεύτερους τους Μαυροβούνιους με 35 και… ουραγούς, δύο «παραδοσιακές δυνάμεις» παραγωγής ελαιολάδου, την Ιταλία και την Ισπανία με 26 και 21 κιλά αντίστοιχα.

Ο Τζέιμς Νία, μέλος της Ιρλανδικής ομάδας, είπε στο Euronews: «Είναι ωραίο. Δεν ήξερα τι να περιμένω όταν ήρθα εδώ. Είναι ωραίο να είσαι εδώ με όλες αυτές τις διαφορετικές χώρες. Είναι κάτι ξεχωριστό. Επίσης κανείς από εμάς δεν περίμενε να εκπροσωπήσει τη χώρα σε διεθνές πρωτάθλημα. Μαζεύω ενώ μιλάω»

«Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην Κροατία. Είναι συναρπαστικό και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ και στηρίζω αυτό το πρότζεκτ, το οποίο είναι πολύ όμορφο. Τώρα ας συγκεντρωθούμε στις ελιές» δήλωσε η Βιρτζίνια Σκαπινέλι, που διαγωνίστηκε με την ομάδα της Ιταλίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter