Απίθανος Γεωργιάδης: Έχουμε πάμφθηνη βενζίνη… χωρίς τους φόρους

Απίθανος Γεωργιάδης: Έχουμε πάμφθηνη βενζίνη… χωρίς τους φόρους

Στη δημιουργική λογιστική κατέφυγε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης προκειμένου να πείσει πως η κατάσταση με τις διαρκείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και το κύμα ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν είναι τόσο σοβαρή.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνης Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων εάν… από αυτές αφαιρέσουμε τους φόρους!

«Με τους φόρους είμαστε στην 4η θέση, αλλά εκεί ήμασταν πάντα, ποτέ δεν ήμασταν σε χαμηλότερη, έχουμε υψηλούς φόρους στα καύσιμα από την δεκαετία του 1990, δεν είναι καινούριο αυτό. Βγάζοντας τους φόρους από τα καύσιμα, είμαστε στην 12η-13η θέση στην τιμή της βενζίνης σε επίπεδο Ευρώπης», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το ότι οι πολίτες βέβαια πληρώνουν κανονικότατα και τους φόρους μαζί με τη βενζίνη στο τελικό ποσό στο πρατήριο, δεν είναι κάτι ικανό να ανακόψει τους πανηγυρισμούς Γεωργιάδη. Εξάλλου ο ίδιος ήταν που προ ολίγων ημερών διέψευδε τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.

Διαβάστε επίσης:

Η ακρίβεια θερίζει, η κυβέρνηση κοιτάζει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter