Απλά µαθήµατα αριθµητικής και κοροϊδίας

Απλά µαθήµατα αριθµητικής και κοροϊδίας

Στη «Νοσταλγία» του Ταρκόφσκι ο πρωταγωνιστής έλεγε ότι αν µια σταγόνα πέσει πάνω σε µια άλλη, θα δηµιουργηθεί µια µεγαλύτερη, καταλήγοντας στο συµπέρασµα ότι 1+1=1. Εννοούσε φυσικά ότι η αδελφοσύνη µεταξύ των λαών µπορεί να καταργήσει τα σύνορα και να προκύψει ένας ενιαίος κόσµος. Η θεωρία της σχετικότητας εποµένως ισχύει και για τα µαθηµατικά κι αυτό το ξέρουν καλά στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονοµίας Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει: «∆εν µειώνουµε τον ΦΠΑ στα τρόφιµα για να µην ενθαρρύνουµε την κατανάλωση». Πολύ πιο παραστατικός βέβαια ήταν παλιότερα ο Κυρανάκης υποστηρίζοντας ότι αφού οι πλούσιοι τρώνε περισσότερα µακαρόνια, αυτό βοηθά τους αδύναµους. Παραµονές του Πάσχα ο Σκρέκας έκανε µια διαπίστωση που ανατρέπει τις ισχύουσες οικονοµικές θεωρίες: «Ενα βαρύτερο αρνί είναι προφανώς ακριβότερο από ένα άλλο που είναι πιο ελαφρύ». Ο πρωθυπουργός όµως που νοιάζεται για την ευζωία του ελληνικού λαού επαναλάµβανε σε κάθε ευκαιρία πως «η µείωση των συντελεστών δεν θα φτάσει στον καταναλωτή». Βλέποντας ωστόσο τον εφιάλτη της άδειας τσέπης να τον απειλεί στις 9 Ιουνίου έστειλε γράµµα στην Ούρσουλα µε το οποίο, εκτός των άλλων για τον αθέµιτο ανταγωνισµό µεταξύ των πολυεθνικών, προτείνει: «Να χαµηλώσουµε εµείς τον Ολυµπο από τα 30.000 µέτρα, να ανέβει το ύψος των Αλπεων στα 10.000 µέτρα, ώστε να επέλθει κάποια ισορροπία». Και συµπληρώνει στο υστερόγραφο: «Αγαπητή Ούρσουλα, έχω καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να κρατήσω το σανό σε χαµηλή τιµή. Ελπίζω να το εκτιµήσουν οι Ελληνες ψηφοφόροι».

Αλλά και ο Αδωνης Γεωργιάδης, αν και φιλόλογος, δεν υστερεί στη δηµιουργική αριθµητική για τα ποσοστά των εκλογικών αποτελεσµάτων: «Τον Ιούλιο του 2019 η Ν∆ πήρε στις εθνικές εκλογές 40%. Αρα το 33% των ευρωεκλογών ισούται, ισοδυναµεί µε 40% στις εθνικές εκλογές. Αυτό δεν είναι θεωρία. Είναι αποδεδειγµένα µαθηµατικά. Αρα εάν η Ν∆ στις ευρωεκλογές συγκεντρώσει 33%, θα έχει πάρει 40%. ∆ηλαδή θα έχει διατηρήσει τις δυνάµεις της». Αραγε ποια εξίσωση θα σκαρφιστεί για να δικαιολογήσει τους 9.500 εγγεγραµµένους στη λίστα αναµονής σε νοσοκοµεία της Κρήτης και τις δέκα κλειστές χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού, σύµφωνα µε την ανακοίνωση των εργαζοµένων; Με τι επιχειρήµατα θα αντικρούσει τις καταγγελίες των γιατρών που αναστέλλουν από την 1η Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία στο «Αγία Σοφία»; Ο αρχαιοµαθής υπουργός φαίνεται ότι στα βιβλία που πουλούσε δεν είχε συµπεριλάβει τον όρκο του Ιπποκράτη.
Ο Αδωνης όµως θα διαπρέψει στα µαθηµατικά και το καλοκαίρι. Για όλα τα νησιά του Αιγαίου υπάρχουν διαθέσιµα µόνο δύο ελικόπτερα: ένα για έρευνα – διάσωση και ένα για αεροδιακοµιδές. Επειδή και τα δύο θα πάνε για τακτικό έλεγχο η εξίσωση θα µετατραπεί σε 1+1=0. Ο Πάρις Καρβουνόπουλος αποκάλυψε επίσης ότι αντί το υπουργείο Υγείας να αγοράσει τέσσερα ελικόπτερα µε κόστος 60 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει να τα νοικιάζει από ιδιωτικές εταιρείες πληρώνοντας κάθε χρόνο 72 εκατ. ευρώ.

Οταν πρόκειται για τους φίλους µας πάντοτε υπάρχουν λύσεις. Αναµένουµε µε αγωνία την αύξηση του ΦΠΑ για τα τρόφιµα στο 33% ώστε να πάρουµε κι άλλα Rafale και να τα στείλουµε στην Ουκρανία για να µη χάσουµε τη θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter