Απλά βήματα που θα σε οδηγήσουν στην επίτευξη των δρομικών σου στόχων

Απλά βήματα που θα σε οδηγήσουν στην επίτευξη των δρομικών σου στόχων

To 2020 μπήκε για τα καλά και μαζί του, εκτός από μια νέα χρονιά, και μια ολόκληρη δεκαετία. Και κάθε τέτοιο ξεκίνημα συνοδεύεται και από νέους στόχους, ειδικά από τους δρομείς και εν γένει τους αθλητές.

Φυσικά, το να ονειρεύεσαι δεν αρκεί. Θα πρέπει και να μπεις στη διαδικασία να υλοποιήσεις τους αθλητικούς στόχους που έχεις βάλει με το μυαλό σου. Γι΄ αυτό, όσο ελκυστικά και αν είναι τα όνειρα, καλό είναι οι στόχοι μας να είναι ρεαλιστικοί.

Να ορισμένοι τέτοιοι, που θα μπορούσαν εύκολα να βρίσκονται μέσα στην αντζέντα σας για το νέο έτος (και τη νέα δεκαετία):

Ξεκινήστε να προπονείστε τακτικά

Αφήστε πίσω σας το άναρχο πρόγραμμα και κάντε συστηματική την προπόνησή σας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο δείχνει: εδραιώστε τέσσερις ή πέντε διαδρομές των 15 με 20 λεπτών την εβδομάδα και όταν θα καταφέρετε να συνηθίσετε την ένταση, θα δημιουργήσετε μια πολύ καλή φυσική κατάσταση. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να ορίζετε τις μέρες προπόνησής σας από την αρχή της εβδομάδας και να ακολουθείτε το πρόγραμμα χωρίς εξαιρέσεις.

Κάντε πειθαρχημένη τη διατροφή σας

Αφήστε το πρόχειρο φαγητο, ξεσκονίστε τα βιβλία μαγειρικής σας, βγάλτε πρόγραμμα και μαγειρέψτε κάθε μέρα το φαγητό σας όπως πρέπει. Για να το πετύχετε αυτό προμηθευτείτε με τα κατάλληλα υλικά για όλη την εβδομάδα από το σούπερ μάρκετ.

Τρέξτε τον πρώτο σας μαραθώνιο

Βάλτε στο μάτι έναν μαραθώνιο που να γίνεται σχετικά κοντά στο σπίτι σας, καθώς στην πρώτη σας τέτοια κούρσα θα θέλετε όσο τίποτα άλλο να έχετε δικά σας άτομα στην γραμμή τερματισμού και να το γιορτάσετε μαζί. Ξεκινήστε την προετοιμασία σας τουλάχιστον τρεις μήνες πριν τον αγώνα και αν είναι δυνατόν, κάντε την με έναν ειδικό προπονητή να σας καθοδηγεί.

Κάντε γιόγκα

Δεν υπάρχει άσκηση που να σε χαλαρώνει τόσο πνευματικά όσο και σωματικά πιο αποτελεσματικά από τη γιόγκα. Βρείτε κάποιον ειδικό στη γιόγκα για να σας καθοδηγεί, προγραμματίστε τα μαθήματά σας μετά τις προπονήσεις σας και το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί.

Βρες ένα αγαπημένο μονοπάτι τρεξίματος

Σε όποια πόλη και αν μένεις, σίγουρα θα υπάρχει τουλάχιστον ένα μονοπάτι μέσα στην φύση που είναι ιδανικό για τρέξιμο. Βρες το και καθιέρωσε το να τρέχεις όσο πιο συχνά μπορείς σε αυτό. Κάθε έμπειρος δρομέας άλλωστε μπορεί να σε διαβεβαιώσει: το να κάνεις ρουτίνα σου το να τρέχεις με θέα ένα ωραίο τοπίο είναι κάτι που αναβαθμίζει την προπόνησή σου.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter