Απληρωσιές για το «Όλα ξεκόλλα»

Απληρωσιές για το «Όλα ξεκόλλα»

Μπορεί να παρουσιάζει για πολλά χρόνια την εκπομπή του στον ΑΝΤ-1 (2006), φαίνεται όμως ότι τελευταία έχει αρχίσει να κάνει… νερά με τις πληρωμές.

Ο λόγος για τον Θέμο Αναστασιάδη και το «Όλα ξεκόλλα», που φέτος σταμάτησε πρόωρα και ως δικαιολογία εμφανίστηκε ένα πρόβλημα στα μάτια του δημοσιογράφου που δεν του επέτρεπε να συνεχίσει τα γυρίσματα.

Εργαζόμενοι όμως στην εκπομπή επιμένουν ότι πρόκειται για… πρόσχημα, αν και όπως λέγεται ο παρουσιαστής εμφάνισε σχετική ιατρική διάγνωση, καθώς το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν οι ίδιοι αποφάσισαν λίγο πριν από το Πάσχα να προχωρήσουν σε λευκή απεργία, αφού παρέμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι.

Ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους και απειλούσαν -σε διαφορετική περίπτωση- ότι δεν θα επέτρεπαν τη μετάδοση της εκπομπής. Τελικά η εκπομπή μεταδόθηκε αλλά πιο αργά από την προκαθορισμένη ώρα, κάτι που επαναλήφθηκε άλλη μία φορά, καθώς όπως λένε απλήρωτος μοντέρ αρνήθηκε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του μοντάζ της εκπομπής. Λίγο μετά το Πάσχα η εκπομπή διακόπηκε καθώς εμφανίστηκαν, όπως προαναφέραμε, προβλήματα υγείας στον Θέμο Αναστασιάδη.

Η εκπομπή ανήκει την εταιρεία «Αρθρον» του Θ. Αναστασιάδη και όπως φαίνεται ο ΑΝΤ-1 αποπληρώνει την παραγωγή με επιταγές (συνήθως έξι έως 12 μηνών), οι οποίες όμως προφανώς χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους, καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος ανά εκπομπή ξεπερνά τις 45.000 ευρώ (άλλες πηγές κάνουν λόγο ακόμα και για ποσό που αγγίζει τις 60.000 ευρώ), που το κανάλι του Αμαρουσίου αποπληρώνει κανονικά. Όμως οι περίπου 35 εργαζόμενοι στην εκπομπή παραμένουν απλήρωτοι από 3-4 μήνες έως και ενάμιση χρόνο.

Όπως υποστηρίζουν, υπάρχουν καμιά 25αριά εργαζόμενοι από παλιά που έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος ακόμα και πάνω από 16 μήνες, ενώ και στους πιο νέους, που ξεκίνησαν να εργάζονται για την εκπομπή αυτή την τηλεοπτική σεζόν, οφείλονται δεδουλευμένα 3 και 4 μηνών. Απλήρωτα έχουν μείνει και τα μηχανήματα που ενοικιάζονται για την παραγωγή του «Όλα ξεκόλλα» κ.ά.

Εργαζόμενοι, με πρόχειρους υπολογισμούς, υποστηρίζουν ότι η «Αρθρον» μπορεί να τους οφείλει συνολικά πάνω από 200.000 ευρώ. Και πρόκειται για εργαζομένους οι οποίοι αμείβονται με 400 έως και 1.600 ευρώ μηνιαίως. Σημειώνουν πάντως ότι ο Θ. Αναστασιάδης χρωστάει ακόμα και στη συμπαρουσιάστριά του, τη Δούκισσα Νομικού.

Όπως επισημαίνουν, όταν κόπηκε η εκπομπή κανείς δεν… φιλοτιμήθηκε να τους ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι. Τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα τους, αν θα συνεχιστεί και πότε η εκπομπή, αν θα υπάρξει νέος κύκλος και πάει λέγοντας. Σημειώνουν ακόμα ότι είναι η πρώτη χρονιά που στους τίτλους της εκπομπής δεν εμφανίζονται τα ονόματα των συντελεστών.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι μετά από μια ενημέρωση που τους έγινε στις 26 Απριλίου από την εταιρεία δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τονίζουν μάλιστα ότι ενημερώθηκαν από τη στήλη του Θέμου Αναστασιάδη πως «κάνει διάλειμμα από το γυαλί»!

Κι επειδή έχουν αρχίσει πλέον να εκφράζονται φόβοι ότι θα χάσουν τα δεδουλευμένα τους, ετοιμάζονται να προχωρήσουν, όχι μόνο ενημερώνοντας άλλη μια φορά τις Ενώσεις τους και τον ΑΝΤ-1, αλλά και δικαστικά. «Ολα» δείχνουν ότι έπεται συνέχεια…

Πηγή: efsyn.gr / Σωτήρης Μανιάτης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter