Απλήρωτη εργασία και απολύσεις στο Αττικό νοσοκομείο

Απλήρωτη εργασία και απολύσεις στο Αττικό νοσοκομείο

Από τον Μάιο έχουν να πληρωθούν εφημερίες αργίες και νυχτερινά 34 εργαζόμενοι από το Αττικό νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων αναφέρει ότι από τους 34 εργαζόμενους οι 13 είναι ιατρικό προσωπικό και οι 21 λοιπό προσωπικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε παρατηρηθεί για τους επικουρικούς εργαζόμενους προβλήματα καθυστερήσεων με την πληρωμή τους η οποία όμως αποκαταστάθηκε .

Σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία του νοσοκομείο η αιτια για τους εργαζόμενους που μέχρι σήμερα παραμένουν με οφειλες είναι ότι δεν υπάρχει κονδύλι και οτι είναι θέμα της Περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση 34 εργαζόμενοι παραμενουν με οφειλές δεδουλευμένων και ακόμα δεν έχει γίνει σαφές ποτε θα πληρωθούν .

Και απολύσεις

Την ίδια ώρα απολύονται δεκάδες επικουρικοί εργαζόμενοι της διοικητικής, τεχνικής υπηρεσίας και του ιματισμού στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο . Οι συνέπειες στη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως εξηγούν το σωματείο εργαζομένων θα είναι τραγικές. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Το σωματείο εργαζομένων αποφάσισε:

1) Έκτακτη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας αύριο Τρίτη 29/9 στις 5 μμ, που οργανώνουν συντονιστικές επιτροπές αγώνα συμβασιούχων και σωματείων νοσοκομείων.

2) Συμμετοχή στην στάση εργασίας την Τετάρτη 30/9, 7-10 πμ (συγκέντρωση 9 πμ στο Υπουργείο Υγείας) για να αποτρέψουμε τις απολύσεις και να απαιτήσουμε την μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων.

3) Από την Πέμπτη 1/10/20 με καθημερινές στάσεις εργασίας συγκεντρωνόμαστε στην πύλη του νοσοκομείου. Να σημειωθεί, ότι με τις απολύσεις των διοικητικών επικουρικών, μια σειρά υπηρεσίες (μισθοδοσία, προμήθειες, θέματα προσωπικού, διοικητική κάλυψη γενικής εφημερίας κλπ) θα σταματήσουν τη λειτουργία τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter