Απλοί τρόποι για να ανακουφίσετε τα πέλματά σας μετά το τρέξιμο

Απλοί τρόποι για να ανακουφίσετε τα πέλματά σας μετά το τρέξιμο

Τα πόδια ενός δρομέα δέχονται ένα επαναλαμβανόμενο σφυροκόπημα, έντονη εφίδρωση και μυϊκή κόπωση. Ανάλογα με το τερέν, τα η πίεση που δέχονται τα πόδια και κυρίως τα σημεία από τον αστράγαλο και κάτω και τα πέλματα, είναι τεράστια.

Και αν νομίζετε ότι η γάμπα ή ο τετρακέφαλός σας, θέλει μεγαλύτερη φροντίδα, κάνετε μεγάλο λάθος.

Παρακάτω θα σας περιγράψουμε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δείξετε λίγη… αγάπη στα πόδια σας, για να αντέξουν τα χιλιόμετρα που τα “φορτώνετε”.

Στην ουσία πρόκειται για διαδικασίες οι οποίες βοηθούν τόσο στην ανακούφιση από τους πόνους, όσο και στην στην πρόληψη των τραυματισμών που μπορούν να σας βγάλουν από την ρουτίνα της προπόνησης και να σας κρατήσουν μακριά από την αγαπημένη σας συνήθεια, δηλαδή το τρέξιμο.

1. Μαζάζ με μια μπάλα του τένις

Εάν έχετε κάποιον που μπορεί μετά από κάθε τρέξιμο να σας κάνει μασάζ στα κουρασμένα πέλματά, αυτό είναι σπουδαίο. Οι περισσότεροι, ωστόσο, από εμάς δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας με μια… ταπεινή μπάλα του τένις. Καθίστε και τοποθετήστε την μπάλα κάτω από την καμάρα του ποδιού σας, κυλήστε το μήκος τόξου σας, μπρος και πίσω. Θα εκπλαγείτε με το πόσο όμορφα θα νιώσετε και πόσο μπορεί μια μπάλα του τένις να ξεκουράσει τα πόδια σας.

2. Κόβετε τα νύχια σας

Φαίνεται σαν μια απλή εργασία που δεν χρειάζεται να αναφερθεί, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι δρομείς εξάλλου αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα νύχια τους, ειδικά αυτοί που τρέχουν μεγάλες αποστάσεις. Επειδή δεν είναι εύκολο ειδικά στις μέρες μας να πληρώνετε για περιποίηση, δώστε την δέουσα προσοχή στα νύχια σας, κόψτε τα και περιποιηθείτε τις άκρες τους. Τα μακριά νύχια μπορεί να τρίβονται στο εσωτερικό του παπουτσιού και να κινδυνεύουν να βγουν ή ακόμα και να πληγώσουν τα διπλανά δάχτυλα σε σημείο που ο δρομέας να μην μπορεί να τρέξει.

3. Απολέπιση από το ξηρό δέρμα

Το δέρμα στα πόδια μας τείνει να είναι παχύ, τραχύ και ξηρό. Για τους δρομείς, αυτό μπορεί να προκαλέσει ρωγμές φτέρνα, ξηροδερμία και αιμορραγίες. Το περπάτημα μπορεί να είναι επώδυνη αρκετά, αλλά η επαναλαμβανόμενη άσκηση μπορεί να εμβαθύνει τις ρωγμές και να γίνετε επιρρεπείς σε λοιμώξεις. Αποτρέψτε τις ρωγμές στη φτέρνα σας με απολέπιση, χρησιμοποιώντας ειδικά γάντια ή μια ελαφρόπετρα. Επίσης καλό είναι να ενυδατώνεται με μια απλή κρέμα συχνά για να κρατηθεί το δέρμα υγιές.

4. Τεντώστε

Για την αποφυγή τραυματισμών και την ανακούφιση από τους πόνους, ακόμα και στα πέλματα οι διατάσεις είναι απαραίτητες. Τεντώστε τα πέλματα, τις καμάρες και τα δάχτυλά σας. Μαζέψτε τα και τεντώστε τα ξανά με επαναλαμβάνομενες ασκησούλες, απλές και εύκολες, αλλά τόσο θαυματουργές.

5. Αντιμετωπίστε τις φλεγμονές με πάγο

Αν τα πόδια πρησμένα μετά από ένα τρέξιμο (μίνι φλεγμονή), είναι πάντα καλό τα τα ανακουφίζετε με πάγο. Εκτός από τα γόνατα, τις γάμπες και τις υπόλοιπες μυϊκές ομάδες και το πέλμα σας μπορεί να απολαύσει μια παγωμένη ανακούφιση. Γεμίστε ένα μπουκάλι νερό μέχρι τη μέση με παγάκια και γεμίστε το υπόλοιπο με κρύο νερό. Τοποθετήστε το μπουκάλι σε μια πετσέτα για να συλλέξει το νερό στο πάτωμα, καθίστε και πατήστε πάνω με την καμάρα σας (φωτό 2). Κάντε μπρος, πίσω τα πόδια σας, όπως και με το μπαλάκι. Εφαρμόστε για αρκετή ώρα με όση πίεση θέλετε .

Ακολουθήστε τις συμβουλές και να είστε σίγουροι ότι τα υγιή πόδια θα σας οδηγήσουν σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Και αν χρειαστεί κάντε και ένα ποδόλουτρο το οποίο πάντα είναι απολαυστικό.

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter