Από 30 έως 60 ευρώ το κόστος για μια βουτιά στη θάλασσα!

Από 30 έως 60 ευρώ το κόστος για μια βουτιά στη θάλασσα!

Απαγορευτική για πολλές οικογένειες είναι ακόμα και μια βουτιά σε μια από τις οργανωμένες παραλίες της Αττικής, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Η οργάνωση για την προστασία των καταναλωτών, υπολόγισε ότι το κόστος για μια 4μελη οικογένεια κυμαίνεται από 30 έως 60 ευρώ για την είσοδο της σε μια οργανωμένη παραλία καθώς και για να πάρει ένα καφέ ή αναψυκτικό, νερό και τοστ.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ, επισημαίνει ότι είναι επιβεβλημένο και στις οργανωμένες παραλίες να ισχύσουν οι τιμές των βασικών ειδών (νερό, καφές, τοστ-σάντουιτς) που προβλέπονται στα κυλικεία των πλοίων, αεροδρομίων, αρχαιολογικών χώρων κλπ, ώστε ο καταναλωτής με μικρό κόστος να προμηθεύεται τα είδη πρώτης ανάγκης.

Τα δικαιώματα των καταναλωτών στις παραλίες

Η ΕΚΠΟΙΖΩ εξέδωσε και έναν άκρως χρήσιμο οδηγό για τα δικαιώματα των πολιτών στις παραλίες.

Με αδιαμφισβήτητο δεδομένο ότι η πρόσβαση και η χρήση είναι ελεύθερη, υπάρχουν εννέα κανόνες που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε και όλοι να τους τηρούν. Συγκεκριμένα:

• Όλες οι παραλίες είναι κοινόχρηστου χαρακτήρα και επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Στις οργανωμένες παραλίες, θα πρέπει να προβλέπεται ελεύθερος χώρος και για τους υπόλοιπους λουόμενους.

• Η χρέωση για τη χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο.

• Θα πρέπει να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

• Όσες παραλίες έχουν αντίτιμο εισόδου, είναι υποχρεωμένες να έχουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών, κατά τους μήνες Ιούνιο – Αύγουστο και ώρες 10:30-17:30.

• Στις οργανωμένες εγκαταστάσεις, πρέπει να υπάρχει επισήμανση με ευδιάκριτους πλωτούς σημαντήρες των ορίων, που μπορούν να φτάνουν οι λουόμενοι.

• Στις παραλίες με εγκαταστάσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει διάδρομος μέσα στη θάλασσα, πλάτους 7 έως 15 μέτρων και μήκους σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

• Απαγορεύονται τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (σκι, αλεξίπτωτο, έλκηθρο, κλπ.) και τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet ski, surf jet, sea beetle, sea bike) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τους σημαντήρες.

• Η κυκλοφορία των παραπάνω θαλάσσιων μέσων απαγορεύεται τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 και 17:00.

• Τα wind surf πρέπει να κινούνται έξω από τους σημαντήρες ή 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο των κολυμβητών. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter