Από άλλον πλανήτη ο Μητσοτάκης – με πληθωρισμό 10,2% υποστηρίζει ότι «οι πολίτες είδαν το εισόδημά τους να μεγαλώνει»

Από άλλον πλανήτη ο Μητσοτάκης – με πληθωρισμό 10,2% υποστηρίζει ότι «οι πολίτες είδαν το εισόδημά τους να μεγαλώνει»

Για πρώτη φορά εδώ και 28 χρόνια το ποσοστό του πληθωρισμού που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ είναι διψήφιο και μάλιστα ξεπερνά κατά 0,2 μονάδες το 10%. Σχεδόν τρεις μέρες πριν τη γνωστοποίηση αυτής της αύξησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να δημοσιεύσει το εξής tweet απ’ τον προσωπικό του λογαριασμό: «Οι πολίτες είδαν το εισόδημά τους να μεγαλώνει. Την ανεργία να πέφτει. Επιχειρηματικούς γίγαντες να εμπιστεύονται την οικονομία μας. Μεγάλα έργα να προχωρούν. Και την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί πια διεθνώς με ισχυρές συμμαχίες, θωρακισμένα τα σύνορά της και χαλύβδινη την άμυνά της».

Είναι πλέον εμφανές πως ο πρωθυπουργός κατοικεί σε άλλον πλανήτη. Είτε δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει για το κάθε μεμονωμένο νοικοκυριό το γεγονός πως συγκριτικά με πέρυσι η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί κατά 122,6%, εκείνη του φυσικού αερίου κατά 88,8%, του πετρελαίου θέρμανσης κατά 65,1%, τον καυσίμων και των λιπαντικών κατά 29%, του κρέατος κατά 14,1%, των λαχανικών κατά 13,8%, των γαλακτοκομικών κατά 11,7%, του ψωμιού και των δημητριακών κατά 10%, των φρούτων κατά 8,6%, του καφέ κατά 7,1%, των λοιπών τροφίμων κατά 5,6%, του νερού κατά 3,8% και της ζάχαρης κατά 3,4%.

Είτε δεν έχει καταλάβει πως μοιραία έχει ανέβει και το κόστος του παντεσπάνι, με το οποίο θα επιχειρήσει να ταΐσει το εξαγριωμένο πλήθος λίγο πριν τις εκλογές. Τότε δηλαδή που θα είναι ηλίου φαεινότερο πως το εισόδημα δεν μεγάλωσε καθώς ταυτόχρονα αυξήθηκε και το κόστος των καταναλωτικών αγαθών, πως η ανεργία δεν έπεσε απλά υπάρχουν πλέον νέοι που αρνούνται να αναλάβουν επισφαλείς και ανασφάλιστες θέσεις μισθωτής σκλαβιάς στον τουρισμό, πως οι οικονομικοί γίγαντες είναι οι μόνοι που φοροελαφρύνθηκαν και πως η μόνη χαλύβδινη άμυνα είναι εκείνη απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία.

Βέβαια υπάρχει και μια τρίτη πιθανότητα: να μην έχει αντιληφθεί τι σημαίνει για την χώρα να πραγματοποιείται με τόσο ανερυθρίαστο τρόπο αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων δια στόματος του πρωθυπουργού της.

Πληθωρισμός 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter