Από Δεκέμβριο και βλέπουμε η συζήτηση για το πλεόνασμα

Από Δεκέμβριο και βλέπουμε η συζήτηση για το πλεόνασμα

Τον Δεκέμβριο και αν, θα εξετάσει το Eurogroup το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά μία ποσοστιαία μονάδα από 3,5% που είναι σήμερα δηλαδή, σε 2,5%. 

Προς το παρόν οι θεσμοί το μόνο που ακούν είναι μόνο φοροελαφρύνσεις από την κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αγνοώντας να κατανοήσουν το πώς θα βγουν τα λεφτά και κυρίως το πώς θα καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2020. Τον Δεκέμβριο λοιπόν, που θα τεθεί σε έγκριση από το Eurogroup η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της χώρας, αλλά και ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς θα ανοίξει η συζήτηση (δεν θα ληφθεί απόφαση) για τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Για του λόγου το αληθές ο επικεφαλής του ESM κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ναι μεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αλλά έβαλε τους όρους του. «Η ελληνική κυβέρνηση θέλει αυτή τη συζήτηση», αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στον φετινό προϋπολογισμό, αλλά και τον προϋπολογισμό του 2020.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας παρουσίασε το πρόγραμμα της κυβέρνησης, ενώ αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να περάσουν τα ορόσημα της τέταρτης αξιολόγησης και του προϋπολογισμού του 2020. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter