Οι προτάσεις μας: Από διαστημικές περιηγήσεις μέχρι post rock ηχοτόπια

Οι προτάσεις μας: Από διαστημικές περιηγήσεις μέχρι post rock ηχοτόπια

Συναυλίες για όλα τα γούστα και εκθέσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ αλλων, οι προτάσεις της ομάδας του Docville γι’ αυτήν την εβδομάδα. 

Οι Mother of Millions σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι Mother of Millions επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δύο εντυπωσιακά σόου, τερματίζοντας τον ευρωπαϊκό τους περίπατο για το 2023 και κλείνοντας τον κύκλο προώθησης του EP «Orbit» (2022), που με τη σειρά του ήρθε να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση του συγκροτήματος, μετά και την απώλεια του keyboardίστα και αδερφικού τους φίλου Μάκη Τσαμκόσογλου. Λίγο πριν από την κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής δουλειάς τους οι Mother of Millions έρχονται στο Gagarin 205 στην Αθήνα την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και στον πολυχώρο WE στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου με την υπόσχεση να παρουσιάσουν ζωντανά νέο, ακυκλοφόρητο υλικό. Στην συναυλία της Αθήνας, μαζί τους θα εμφανιστεί το instrumental rock σχήμα των we.own.the.sky, που θεωρούνται εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της post rock σκηνής παγκοσμίως, κάτι που επιβεβαιώνουν σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση. Τις συναυλίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα ανοίξουν οι ξεχωριστοί alternative/ progressive ρόκερς Allen’s Hand.

INFO
Παρασκευή 8/12, Gagarin 205 – Λιοσίων 205 Αθήνα
Σάββατο 9/12, WE, Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού, 3ης Σεπτεμβρίου 3. πρώην «Παγοδρόμιο» – Θεσσαλονίκη

Σε άλλη διάσταση

Με περισσότερους από 4.000.000 επισκέπτες παγκοσμίως η έκθεση με τίτλο Life in Space – Η ζωή στο διάστημα ήρθε και στην Ελλάδα, στο ολυμπιακό κέντρο στο Γουδί. Η περιοδεύουσα έκθεση της NASA δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες όλων των ηλικιών να γνωρίσουν τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο και την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, να δουν από κοντά περισσότερα από 90 ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα, πυραύλους, δορυφόρους, αντίγραφα σκαφών και αναμνηστικά αποστολών. Στο Space Camp οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν την έλλειψη βαρύτητας και να μπουν μέσα στον διαστημικό σταθμό.

INFO
Εως 15.1. 24, στο κέντρο Γουδί, δίπλα στο θέατρο Badminton, στάση μετρό Κατεχάκη

Τα σάουντρακ των δέκα τελευταίων δεκαετιών

Μουσική και σινεμά. Τι συμβαίνει όταν οι δύο τέχνες συναντιούνται; Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με τον κορυφαίο μαέστρο κινηματογραφικής μουσικής παγκοσμίως Φρανκ Στρόμπελ και παρουσιάζει 10 ταινίες – 10 δεκαετίες – 10 Οσκαρ. Εκκινώντας από τη δεκαετία που διανύουμε και την εκπληκτική μουσική του Χανς Ζίμερ για την ταινία «Dune: part one», η ορχήστρα ερμηνεύει μια επιλογή από soundtracks των τελευταίων δέκα δεκαετιών που βραβεύτηκαν με το χρυσό αγαλματίδιο. Την επιμέλεια και παρουσίαση της βραδιάς αναλαμβάνει ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης.

INFO
8.12, 20.30, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Αποχαιρετισμός» του Γιάννη Ρίτσου

Η ομάδα Μήδεια παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο με τίτλο «Ημερολόγιο», στο οποίο θα παιχτεί η παράσταση «Αποχαιρετισμός» με τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη. Το εμβληματικό ποιητικό έργο που ανεβαίνει επί σκηνής αναδεικνύει τη μοναδικότητα του ηρωισμού και της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου. Με αφορμή αυτή την ιστορία, οι θεατές γίνονται μάρτυρες μιας διεφθαρμένης κοινωνίας, μιας απολυταρχικής, ασύδοτης εξουσίας και ενός κόσμου που χρειάζεται ριζική αλλαγή προκειμένου να θέσει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

INFO
Από 2.12, 21.00, θέατρο Δρόμος, Αγ. Μελετίου 25 & Κυκλάδων

Το Παιδί Τραύμα αποκαλύπτεται στο Gazarte

Το Παιδί Τραύμα την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου έρχεται στο ολοκαίνουριο Ground Stage του Gazarte για να παρουσιάσει το πρόσφατο άλμπουμ του «Μέινστριμ», που κυκλοφορεί από τηUnited We Fly.  Πλαισιωμένος επί σκηνής από την μπάντα του αλλά και από επιπλέον έγχορδα και πνευστά, σας καλεί σε ένα ξεχωριστό μουσικοχορευτικό σόου με καλεσμένους και εκπλήξεις. Το Παιδί Τραύμα γράφει τραγούδια σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης. Η πραγματική του ταυτότητα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο νέο του άλμπουμ «Μέινστριμ», το οποίο θα παρουσιάσει στο σύνολό του την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, μαζί με σταθμούς σε αγαπημένα τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του.

INFO
Gazarte Ground Stage – Βουτάδων 34, ώρα έναρξης: 21.30

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης είναι (ακόμη) vegan

Ο stand up comedian εκπροσωπεί τη νέα, ζεστή φουρνιά της ελληνικής κωμωδίας. Φέτος επιστρέφει στη σκηνή του Λοσάντζελε με «έξι ενεργειακά ποτά, κωμικά one liners και οικογενειακές ιστορίες (λίγο χειρότερες απ’ τις τηλεοπτικές)». Ο Μιχάλης Σεβαστέρης είναι φιλόζωος, ασχολείται με τον ακτιβισμό υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ενώ για ένα διάστημα υπήρξε εθελοντής σε καταφύγιο ζώων στη Μούρθια της Ισπανίας.

INFO
Κάθε Παρασκευή, 21.00, Λοσάντζελε Comedy Club, Κορυζή 4, Αθήνα

Οι Paradise Lost γιορτάζουν τα 30 χρόνια του «Icon»

Στις 28 Σεπτεμβρίου 1993, σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη εμφάνισή τους στην Ελλάδα, οι Paradise Lost κυκλοφορούν το «Icon», ένα άλμπουμ ορόσημο του gothic/doom. Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου οι τέσσερις από τους πέντε εκείνης της σύνθεσης θα βρεθούν σε Θεσσαλονίκη (Principal Club) και Αθήνα (Fuzz Live Music Club) αντίστοιχα, στο πλαίσιο της περιοδείας τους «Embers of Europe», για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία ενός άλμπουμ που κοίταζε ταυτόχρονα στο χτες και στο αύριο του metal. Η παρέα από το Χάλιφαξ της Μ. Βρετανίας παραμείνει αξιοσημείωτα ανθεκτική για μια τόσο μακρόβια μπάντα, ενώ η σχέση τους με το κοινό ενισχύεται μετά από κάθε τους εμφάνιση.

INFO
Σάββατο 9/12, Principal Club – Θεσσαλονίκη
Κυριακή 10/12, Fuzz Live Music Club – Αθήνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter