Από φορτηγό στο γκαράζ του πλοίου ξεκίνησε πιθανώς η φωτιά στο Οlympic Champion (Photos+Video)

Από φορτηγό στο γκαράζ του πλοίου ξεκίνησε πιθανώς η φωτιά στο Οlympic Champion (Photos+Video)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Olympic Champion, στο οποίο επέβαιναν 538 επιβάτες και 75 μέλη πληρώματος, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξεκίνησε από κάποιο φορτηγό-ψυγείο που βρισκόταν στο γκαράζ, αλλά δούλεψε σωστά το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης του πλοίου.  

Το πλοίο, που είχε αναχωρήσει για Βενετία, μόλις έγινε αντιληπτή η φωτιά από τους πρώτους καπνούς, επέστρεψε και πρόσδεσε αυτοδύναμα στο λιμάνι, όπου άμεσα συνέδραμαν επίγειες και θαλάσσιες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Στο λιμάνι βρέθηκαν 46 πυροσβέστες, 10 οχήματα, καθώς και το Πυροσβεστικό Πλοιάριο «Αντιπύραρχος Ηλίας Γκάτσος».

Η αποβίβαση των 538 επιβατών έγινε χωρίς προβλήματα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια άρχισε το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου, ενώ δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγεία της Ηγουμενίτσας.

Η φωτιά ήταν εξαρχής ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και μετά από λίγες ώρες κατάφεραν να κατασβέσουν τη φωτιά. 

Το Olympic Champion ναυπηγήθηκε το 2000, έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Πηγή φωτο/video thespro.gr, epirus-tv-news.gr    

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter