Από μακεδονομάχος, Μακεδονοκούλης

Από μακεδονομάχος, Μακεδονοκούλης

Δεν έχει και τόση πλάκα. 

Διότι αυτός ο τύπος διαχειρίζεται ζωές με την πανδημία. Το αύριο εκατομμυρίων ανθρώπων με την οικονομική κρίση. Τον θαυμάσαμε ως «μακεδονομάχο». Οταν ενθάρρυνε τα συλλαλητήρια, έστελνε τα στελέχη του στην πρώτη γραμμή και προκαλούσε τον Τσίπρα αν του βαστάει να πάει στη Θεσσαλονίκη. Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν τότε για τη ΝΔ και τον ίδιο προδοτική. Δεν πρόλαβε όμως ο χρόνος να σβήσει από τη μνήμη μας την περικεφαλαία του και ο μακεδονομάχος μάς βγήκε Μακεδονοκούλης. Η προδοτική συμφωνία αθωώθηκε και έγινε τόσο εθνικώς ωφέλιμη ώστε να απαιτεί από τη Βόρεια Μακεδονία την πιστή τήρησή της. Αντίθετα, τα άγρια συλλαλητήρια καταδικάστηκαν στην ντροπή. Συμμετείχαν σ’ αυτά γραφικοί και ακροδεξιοί, μας είπε. Πιο σωστός θα ήταν βέβαια αν δήλωνε ότι συμμετείχαν σ’ αυτά γραφικοί, ακροδεξιοί και η Μαρέβα.

Με τα δώδεκα μίλια στο Ιόνιο ο Μακεδονοκούλης μάς βγήκε και Σωβρακούλης. Διότι, πρώτον, ξέχασε ο πονηρούλης ότι τη σχετική πρωτοβουλία είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει. Δεύτερον, ότι δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει γιατί είχαν πέσει να τους φάνε, τον Τσίπρα και τον Κοτζιά, η ΝΔ και οι αρμόδιοι τομεάρχες του. Ατεγκτοι εθνικόφρονες για άλλη μια φορά. Και άντε πάλι «μην τολμήσετε, γιατί η πρωτοβουλία αυτή χωρίζει την Ελλάδα στα δύο, διχάζει τον λαό, συμφέρει την Τουρκία, απεμπολεί τα εθνικά μας συμφέροντα, παραχαράσσει αν όχι την Ιστορία, τουλάχιστον την εθνική μας γραμμή». Και προτού προλάβουμε να τα ξεχάσουμε όλα αυτά, να τος να κοκορεύεται ότι… μεγαλώνει την Ελλάδα. Με τα δώδεκα μίλια του Τσίπρα.

Εκείνο όμως που τον κατοχυρώνει ως Σωβρακούλη είναι ότι όταν ο Τσίπρας του έτριψε στα μούτρα στη Βουλή τις δηλώσεις των κορυφαίων στελεχών του κατά της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο είπε το αμίμητο: «Δεν τα είπα εγώ!». Τους κρέμασε κανονικά τους επιτελείς του. Αυτοί φταίνε για όσα λένε! Κι ας τα υπαγορεύω εγώ. Ολο και παρακάτω δηλαδή. Σωβρακούλης και με τα σώβρακα όχι τόσο καθαρά όταν χρειάστηκε να αφήσει τις φιγούρες και να υπερασπιστεί τις θέσεις του. Τότε και τώρα. Τότε το έθνος πνίγηκε στις Πρέσπες. Αν θυμάστε, κόντεψε να ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα. Τώρα οι Πρέσπες προσφέρονται για εθνική κολύμβηση. Τότε τα δώδεκα μίλια ήταν αντίθετα με το εθνικό συμφέρον. Τώρα τα ίδια μίλια μετρούν την εθνική και προσωπική γενναιότητά του.

Δεν έχει και τόση πλάκα. Διότι αυτός ο τύπος διαχειρίζεται ζωές με την πανδημία. Το αύριο εκατομμυρίων ανθρώπων με την οικονομική κρίση. Και τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα σε μια περίοδο που η Τουρκία προκαλεί με χίλιους τρόπους. Ο από κει «σουλτάνος» παίζει τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Ο από δω Μωυσής εμπαίζει κι εμάς και τους δικούς του. Με την περικεφαλαία, ανυπερθέτως, αφού «μεγαλώνει» την Ελλάδα. Αλλά χωρίς χιτώνα ή παντελόνι. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter