Από οξύ πνευμονικό οίδημα ο θάνατος του 27χρονου Βασίλη Μάγγου

Από οξύ πνευμονικό οίδημα ο θάνατος του 27χρονου Βασίλη Μάγγου

Από οξύ πνευμονικό οίδημα φέρεται να επήλθε ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου ο οποίος πριν από έναν μήνα είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς σε συγκέντρωση στον Βόλο.

Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουλίου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Το οξύ πνευμονικό οίδημα δεν συνδέεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες, με τα χτυπήματα που είχε δεχτεί από αστυνομικούς ο 26χρονος.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πατέρας του νεαρού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα μέσα στο σπίτι του, είπε: «Ελπίζουμε να γίνει σεβαστό και δεκτό το αίτημά μας να παραστεί και από τη δική μας την πλευρά πραγματογνώμονας στην ιατροδικαστική εξέταση. Αν και δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη, ειδικά στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έδειξε πολύ γρήγορα την ευαισθησία του και έβγαλε το πόρισμα ήδη. Περίμενα να δω την ευαισθησία του κ. Χρυσοχοΐδη όταν σε όλα τα ΜΜΕ έπαιζε το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου μου, αλλά για αυτό τήρησε σιγή ιχθύος. Δεν τους έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη».

Ο αιφνίδιος θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου στο Βόλο, προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη, καθώς επρόκειτο για έναν νεαρό ακτιβιστή, ο οποίος είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας. Ο 26χρονος, κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουλίου στο σπίτι του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο Βασίλης είχε τραυματιστεί σοβαρά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες της μαζικής διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter