Από πότε τα νοσοκομεία ανακοινώνουν τι δουλειά ΔΕΝ έκανε ένας νεκρός;

Από πότε τα νοσοκομεία ανακοινώνουν τι δουλειά ΔΕΝ έκανε ένας νεκρός;

Εχουμε διαβάσει περίεργες ανακοινώσεις από δημόσιους φορείς αλλά το Νοσοκομείο Χαλκίδας ξέφυγε εντελώς και μάλιστα σε ένα πολύ δραματικό γεγονός που συνέβη στην πόλη.

Ο θάνατος από θερμοπληξία του 46χρονου, που σύμφωνα με μαρτυρίες, που επικαλείται και το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, έκανε διανομές με ποδήλατο, συγκλόνισε την πόλη.

Διαβάστε επίσης: Θάνατος 46χρονου στη Χαλκίδα: «Εργαζόταν πιθανότατα ανασφάλιστος κάνοντας διανομές με ποδήλατο», καταγγέλλει το ΕΚ Ευβοίας

Μετά τα πρώτα σχετικά δημοσιεύματα και πριν την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, έβγαλε το Νοσοκομείο Χαλκίδας σε ιατρικό ανακοινωθέν του περιγράφει ότι διακομίστηκε άνδρας «(μη διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου». Καταλήγει: «πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».

Αυτό το «μη διανομέας» δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το έγραψε κάποιος γιατρός. Δεν έχουμε δει ανακοινώσεις νοσοκομείων με «μη ψαράς», «μη ταχυδρόμος» ή «μη άνεργος». Η ιατρική γλώσσα σε τραγικά περιστατικά είναι και οφείλει να είναι σαφής, επιστημονική και λακωνική, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Το «μη διανομέας» δεν ανήκει στα παραπάνω. Εξυπηρετεί μόνο τον εργοδότη του 46χρονου και για αυτό η διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Το δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου Χαλκίδας;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter