Από πού κι ως πού «πολιτικά υποκινούμενο» το «οι βιαστές στη φυλακή»!

Από πού κι ως πού «πολιτικά υποκινούμενο» το «οι βιαστές στη φυλακή»!

Διάβασα έκπληκτος την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την εξέλιξη της υπόθεσης Λιγνάδη.

Έκπληκτος κατά αρχάς γιατί μιλάει (μάλλον υποτιμητικά) για «λαϊκά Δικαστήρια» αναφερόμενη στις αντιδράσεις (να υποθέσω) του πνευματικού κόσμου της χώρας, των τεχνών και του πολιτισμού και της Αντιπολίτευσης.

Θυμίζω πως κάπως έτσι ξετυλίχθηκε και το κουβάρι του Metoo.

Εκτός κι αν η Ένωση αναφέρεται στις αναρτήσεις στο διαδίκτυο αλλά από που κι ως που μια θεσμική Ένωση ακκίζεται από τα post στα social media!

Συνεχίζοντας όμως την ανάγνωση της ανακοίνωσης η Ένωση αναφέρεται σε «ξεκάθαρα ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ (με κεφαλαία παρακαλώ) δημόσια προσβολή της προσωπικότητας των Μελών της Ένωσης μας και Μελών της Συνθέσεως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και ειδικώς της Προέδρου αυτής με πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες». Και γιατί οι θεατράνθρωποι, για παράδειγμα, είναι πολιτικά υποκινούμενοι όταν κάποιος του σιναφιού τους, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του βίαζε ανήλικα αγόρια;

Αλλά ας υποθέσω ότι τα βέλη της Ένωσης στρέφονται κατά σύσσωμης της Αντιπολίτευσης γιατί αυτή αντέδρασε (κατά της αποφυλάκισης και όχι προσωπικά κατά της προέδρου αλλά ας το αφήσουμε αυτό τώρα).

Και γιατί η Αντιπολίτευση ή η Κυβέρνηση δεν δικαιούται να θεωρεί λανθασμένη μια δικαστική απόφαση και να το λέει; Αλλά εδώ μπαίνουμε σε νερά χαρτογραφημένα δεκαετίες τώρα όπως ο πυρήνας της Δημοκρατίας μας και απορώ πως δεν το καταλαβαίνουν στην Ένωση.

Το πιο σοβαρό όμως απ’ όλα είναι ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης καταφέρονται κατά σημαντικής μερίδας των πολιτών. Και στοχοποιούν τις αντιδράσεις του. Όχι μόνο όσες έχουν να κάνουν με την αποφυλάκιση Λιγνάδη αλλά και με την ίδια τη Δημοκρατία (πάλι η Δημοκρατία).

Αναφέρουν επί λέξει ότι «η απαξίωση αυτών (θεσμών) αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή τους, απ’ αυτούς που κινούνται στην κινηματική λογική παρελθόντων ετών, που κύριο χαρακτηριστικό έχει την πόλωση και το διχασμό».

Δηλαδή μια αντίδραση για τη χρεοκοπία της χώρας διχάζει! Μια διαδήλωση για τη γενικευμένη ατιμωρησία διχάζει. Η κινηματική λογική γενικώς και αορίστως διχάζει κατά την Ένωση των δικαστών μας!

Και ας υποθέσουμε ότι ως άνθρωποι οι συντάκτες της Ανακοίνωσης έχουν κάθε δικαίωμα να αποστρέφονται τα κινήματα Και το κίνημα της πλατείας και το Metoo και όποιο επιθυμούν Αλλά θεσμικά ως Ένωση που υπηρετούν τον Δήμο με την θαυμαστή του πολυπλοκότητα από που κι ως που!

Θα μου πείτε η νέα Πρόεδρός, με την εκλογή της τον περασμένο Μάιο, είχε δώσει ανάλογα δείγματα γραφής. Είχε μιλήσει για «Την αλλαγή σελίδας της ένωσης θέτοντας τέλος στον διχαστικό λόγο και την αποκατάσταση του κύρους της». Για το πρώτο κάνει ό,τι μπορεί. Πολύ φοβάμαι ότι στο δεύτερο ανακοινώσεις σαν τη χθεσινή πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο.

Και περιέργως ο λόγος της ταυτίζεται με εκείνον του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Άδωνι Γεωργιάδη. Έχουν κι αυτοί αλλεργία με τα κινήματα. Και με τα σκάνδαλα γενικώς που τα θεωρούν «σκευωρίες» και υποκινούμενα από την Αντιπολίτευση. Αν δεν με απατά η μνήμη η ΝΔ είχε διορίσει τον Λιγνάδη διευθυντή στο Εθνικό χωρίς διαγωνισμό και η υπουργός Πολιτισμού από το βήμα της Βουλής εγκαλούσε την Αντιπολίτευση ρωτώντας την αν αμφισβητεί την ηθική του! Όχι κα. Μενδώνη μου ποια είναι η Αντιπολίτευση, ποιος είναι ο πνευματικός κόσμος της χώρας και ποια είναι η κοινωνία που θα αμφισβητήσει τους Θεσμούς και θα εκφέρει άποψη για παράδειγμα διαφορετική από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter