Από ψέμα σε ψέμα

Από ψέμα σε ψέμα

Οι νεοφιλελεύθεροι όπως καθημερινά καταδεικνύεται έχουν πάρει οριστικά διαζύγιο από την αλήθεια. Επειδή αδυνατούν να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική τους και τις μονομερείς υπέρ «φίλων» επιλογές τους έχουν αναγάγει τα ψέματα σε βασικό πυλώνα της επικοινωνιακής τους τακτικής.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο πρωθυπουργός -και όχι μόνο μία φορά- στην ομιλία του για την πρότασή μομφής, προφανώς επειδή αδυνατούσε να απαντήσει επί της ουσίας σε όσα κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν τον λόγο.

Έτσι λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι… δικαιώθηκαν οι «επιτελικές» εκτιμήσεις για την οικονομία επειδή όπως είπε «όταν η κρίση ξεκίνησε η εκτίμηση ήταν ότι η ελληνική οικονομία θα πληγεί πιο βαριά από όλες τις οικονομίες της Ευρωζώνης. Για τον απλούστατο λόγο ότι είχαμε μία ιδιαίτερα μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό». Και το είπε επειδή προφανώς μας θεωρεί όλους αμνήμονες.

Δυστυχώς για αυτόν όμως δεν είμαστε! Θυμόμαστε πολύ καλά τι δήλωνε στην αρχή της κρίσης ο καθ’ ύλην αρμόδιος και στόχος τώρα της πρότασης μομφής Χρήστος Σταϊκούρας: ότι η επίπτωση της κρίσης στην ελληνική οικονομία αναμένεται να είναι… ηπιότερη σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης!

Με απλά λόγια λοιπόν λένε ό,τι κάθε στιγμή τους βολεύει, βέβαιοι ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη σκόνη που σηκώνουν τα ΜΜΕ της «πέτσινης λίστας».

Για αυτό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι το μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι δικό τους (!) επειδή το… δημιούργησε «αυτή η κυβέρνηση (που) έχει τη δυνατότητα σήμερα να δανείζεται από τις αγορές και να στηρίζει την πραγματική οικονομία».

Όταν βέβαια η πολιτική σου γίνεται με αυταπόδεικτα ψέματα δεν είναι περίεργο να μιλάς για «πραγματική οικονομία» και να εννοείς 5-10 συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Γιατί οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, οι πολλές, εδώ και περίπου 16 μήνες αγνοούν τι σημαίνει στήριξη.

Documentonews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter