ΑΠΘ: Συγκέντρωση φοιτητών έξω από την Πρυτανεία – Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

ΑΠΘ: Συγκέντρωση φοιτητών έξω από την Πρυτανεία – Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Παρά την παρουσία των ΜΑΤ που απέτρεπε την πρόσβαση στον χώρο του πανεπιστημίου οι φοιτητές κατάφεραν να περάσουν μέσα στο ΑΠΘ.

Έξω από το κτήριο της πρυτανείας του ΑΠΘ κατέληξε τελικά η πορεία των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με το Voria.gr, οι φοιτητές βρίσκονται έξω από πρυτανεία, ζητώντας να συναντηθούν με τον πρύτανη, Νίκο Παπαϊωάννου.

Με πανό και συνθήματα, οι φοιτητές ζητάνε από τον πρύτανη να επιτρέψει την είσοδο των φοιτητών στην Πρυτανεία και ο ίδιος να πάρει θέση έναντι του νέου νομοσχεδίου και να υπερασπιστεί τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Ο ίδιος αρνήθηκε να τους δει κάνοντας λόγο για τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Λίγο αργότερα, ο αντιπρύτανης Κοινωνικών Υποθέσεων και φοιτητής μέριμνας Δημήτρης Κωβαίος βγήκε από το κτήριο και μίλησε στους φοιτητές. Όταν αποχώρησε, ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο κτήριο φωνάζοντας συνθήματα κατά του νομοσχεδίου και της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, το ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε φρούριο καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με διμοιρίες των ΜΑΤ – ΜΕΤ – ΔΙ.ΑΣ και ομάδες Δέλτα έχουν ακροβολιστεί έξω από τον πανεπιστημιακό χώρο αποτρέποντας την είσοδο διαδηλωτών και προχωρώντας σε ελέγχους διερχόμενων πεζών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter