Από Συμβούλιο σε Συμβούλιο η απόφαση για το φυσικό αέριο – Με άδεια χέρια ο Μητσοτάκης

Από Συμβούλιο σε Συμβούλιο η απόφαση για το φυσικό αέριο – Με άδεια χέρια ο Μητσοτάκης

Σε δηλώσεις προχώρησε μετά την λήξη της άτυπης συνάντησης των αρχηγών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας αισιόδοξος για τα απαισιόδοξα νέα αφού σημείωσε ούτε λίγο ούτε πολύ πως δεν ελήφθη απόφαση σχετικά με τις ρυθμίσεις για το φυσικό αέριο και πως κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 20 και 21 Οκτωβρίου.

«Διαμορφώνεται πλέον κοινός τόπος στο συμβούλιο ότι πρέπει να υπάρχει μια κοινή, δραστική, ευρωπαϊκή παρέμβαση, ώστε να πέσουν οι τιμές στο φυσικό αέριο. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι προτάσεις που εξετάσει η Κομισιόν» τόνισε ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να αποκρύψει πως θα γυρίσει στη χώρα με άδεια χέρια.

«Είμαι αισιόδοξος ότι στο επόμενο συμβούλιο και αφού έχει γίνει η σχετική επεξεργασία, θα μπορούμε να αποφασίσουμε μια τέτοια παρέμβαση. Χαίρομαι γιατί μετά από επίμονη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και των ειδικών που μας συμβουλεύουν, οι προτάσεις αυτές έχουν ωριμάσει, έστω και με καθυστέρηση. Έστω και αργά η Ευρώπη πρέπει να κάνει το σωστό», δήλωσε σε αισιόδοξο ύφος μεταφέροντας τα απαισιόδοξα νέα.

Αναφέρθηκε δε στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία  υπογραμμίζοντας πως «όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ευρωπαϊκή κοινότητα είδαν αυτό τον διάλογο και έβγαλαν τα συμπεράσματα τους».

Διαβάστε επίσης: 

Ένταση στην Πράγα με Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Ό,τι είχα να κάνω, στο πρόσωπό σου» – «Δεν θα πέσω στο επίπεδό του» (Video)

Ένταση στο δείπνο των ηγετών: Θερμό επεισόδιο Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στρογγυλά τραπέζια στην Πράγα ακραία ρητορική στο Αιγαίο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter