Από τα 11 βήματα λύγισε ο ΠΑΟΚ

Από τα 11 βήματα λύγισε ο ΠΑΟΚ

Αλλού το όνειρο και αλλού το θαύμα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ με 3-2 και αποκλείστηκε από τους χρυσοφόρους Ομίλους του Champions League.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας πάλεψε γενναία, αλλά βρέθηκε τρεις φορές στημένος στα 11 βήματα και δεν κατόρθωσε να προστατεύσει το προβάδισμα που απέκτησε το πρώτο ημίωρο.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 23` με σουτ του Μπίσεσβαρ από το ημικύκλιο της περιοχής και κράτησε προβάδισμα πρόκρισης μέχρι τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Χρειάστηκε να εκτελέσει δυο πέναλτι ο Άγιαξ για να ισοφαρίσει. Το πρώτο (σπρώξιμο του Ελ Καντουρί στον Νέρες) το απέκρουσε ο Πασχαλάκης στο 32`, αλλά τη δεύτερη φορά ο Τάντιτς, που ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση, ξεγέλασε τον Ελληνα τερματοφύλακα και ισοφάρισε σε 1-1 (43`, από χέρι του Μπίσεσβαρ).

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε το γκολ στο 56`, αλλά ο Πέλκας δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα από σέντρα του Μπίσεσβαρ. Η πίεση του Αγιαξ εντάθηκε μετά το 60`, αλλα ο Πασχαλάκης σταμάτησε τους Μαρτίνες, Ζίγιετς.

Ο ΠΑΟΚ λύγισε στο 79`, όταν ο Αργεντινός αμυντικός Ταλιαφίκο έκανε με κεφαλιά από κόρνερ το 2-1. Ο Σέρβος Τάντιτς ευστόχησε ξανά από τα 11 βήματα στο 85` και έδωσε μαξιλάρι δυο τερμάτων στους Ολλανδούς.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Μπίσεσβαρ στο 93`, αλλά δεν είχε χρόνο για να κυνηγήσει το θαύμα. Λίγο νωρίτερα, ο Άκπομ είχε σουτ στο δοκάρι.

Πλέον ο ΠΑΟΚ μετακομίζει στο γνώριμο Europa League, όπου θα αγωνιστεί στις 22 και 29 Αυγούστου στα πλέι-οφ, με τη Σλόβαν Μπρατίσλαβα, η οποία απέκλεισε με δύο νίκες την ιρλανδική Ντάνταλκ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Σλοβακία και ο επαναληπτικός στην Τούμπα. Ο νικητής του ζευγαριού θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ομίλους της διοργάνωσης.

Eάν ο πρωταθλητής Ελλάδας προκρινόταν στα πλέι-οφ του Champions League, θα αντιμετώπιζε τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ανέτρεψε το 0-1 της Κύπρου με διπλό επί της Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν (2-0).

Αυτός ήταν ο τρίτος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ μέσα σε μία δεκαετία, αφού είχαν προηγηθεί οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων το 2010 (3-3, 1-1) και το 2016 (1-2, 1-1).

Στις προηγούμενες περιπτώσεις, ο “Δικέφαλος” έδωσε το πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία και πήρε ισάριθμες ισοπαλίες, αλλά έχασε την πρόκριση στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τους: Πασχαλάκη, Μάτος, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Πέλκα (63` Σβιντέρσκι), Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Γιαννούλη, Εσίτι (82` Μίσιτς), Ακπόμ, Ζαμπά (71` Λημνιό)..

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter