Από τη Formula 1 και τη Ferrari στο MotoGP ο Massimo Rivola

Από τη Formula 1 και τη Ferrari στο MotoGP ο Massimo Rivola

«Βαριά» ονόματα ρίχνει στη «μάχη» η Aprilia προκειμένου να «αναστήσει» το αγωνιστικό της τμήμα στο MotoGP.

Μετά την προσθήκη του Andrea Iannone αλλά και την παραμονή του Aleix Espargaro, η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε πως από τις 7 Ιανουαρίου αναλαμβάνει τα ηνία στο τεχνικό τμήμα του αγωνιστικού προγράμματος της εταιρείας ο Massimo Rivola, πρώην αρχηγός της Formula 1 της Ferrari και έως σήμερα επικεφαλής της Ferrari Driver Academy. Ο Rivola θα αντικαταστήσει τον Romano Albesiano.

Με την εμπειρία του, ως ο μακροβιότερος αγωνιστικός διευθυντής στην ιστορία της Scuderia Ferrari, κρίθηκε ως ιδανικός για να «αναστήσει» το «πληγωμένο θηρίο» της Aprilia Racing. O 47χρονος είναι πτυχιούχος στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και επί 21 χρόνια -και για περισσότερα από 300 GP- έχει υπηρετήσει από ποικίλα πόστα τη F1. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Piaggio Group (που ανήκει η Aprilia):

«Ο διορισμός του Rivola, ο οποίος φέρνει στο MotoGP την τεράστια εμπειρία του από τη Formula 1, είναι ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην πορεία ενοποίησης του τμήματος αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ομάδας του Noale και της δέσμευσης του ομίλου Piaggio για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στο MotoGP. Με την προσθήκη αυτή, η Aprilia Racing συνεχίζει να αναπτύσσεται μετά την υπογραφή του Andrea Iannone, ο οποίος θα έχει μαζί του τον Aleix Espargaró καθώς και τον Bradley Smith ως δοκιμαστή. Επίσης, σημαντική είναι και η προσθήκη δύο νέων crew chiefs με αποδεδειγμένη εμπειρία, των Antonio Jimenez και Fabrizio Cecchini».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter