Από τη φυλακή στην Σούπερ Λίγκα: Νέο αφεντικό της Δόξας Δράμας ο απαγωγέας του Παναγόπουλου…

Από τη φυλακή στην Σούπερ Λίγκα: Νέο αφεντικό της Δόξας Δράμας ο απαγωγέας του Παναγόπουλου…

Ένα πρόσωπο με «αμαρτωλό» παρελθόν είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Δόξας Δράμας.

Τις τύχες των «μαυραετών» ανέλαβε ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009.

Η Δόξα Δράμας ανακοίνωσε πως «ο Κρητικός επιχειρηματίας, κ. Πετράκης, που ανέλαβε τις τύχες της Δόξας Δράμας, θα δώσει τηλεοπτική συνέντευξη την Δευτέρα, στις 15.00 στην τηλεόραση «STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ». Ο Πετράκης δεν θα είναι μόνος του, καθώς η Δραμινή ΠΑΕ έκανε γνωστό ότι τα ηνία του συλλόγου θα πάνε σε «Όμιλο Ελλήνων Επιχειρηματιών».

https://www.facebook.com/fcdoxadrama/photos/a.111487993544103/354029042623329/?type=3

«Έχω όραμα για το ποδόσφαιρο»

Βάσει της αθλητικής νομοθεσίας ο Απόστολος Πετράκης δεν μπορεί να αποκτήσει τις μετοχές της Δόξας Δράμας και να κατέχει κάποιο αξίωμα στην ΠΑΕ. Για το λόγο αυτό σε δηλώσεις του (Metropolis 95.5) ανέφερε ότι θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στη νέα διοίκηση.

«Δεν αγοράζω καμία Δόξα Δράμας, αλλά άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός μου. Εγώ λειτουργώ συμβουλευτικά. Είμαι χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχω γνώση και όραμα για το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Πετράκης, ο οποίος πρόσθεσε: «Ουσιαστικά αυτό που ανέλαβα είναι να φτιάξω, είναι να βοηθήσω στη μεταβίβαση των μετοχών σ’ ένα ιδιότυπο καθεστώς καθώς ξέρετε ότι ο κ. Μπύρος μεταβίβασε τις μετοχές σε 100 ανθρώπους. Είναι μια δύσκολη διαδικασία αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν. Αυτή την υπόθεση ανέλαβα. Αυτή είναι η όλη εμπλοκή μου. Δεν είναι κάτι κακό το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα».

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα ήθελε να εμπλακεί στα διοικητικά της Δόξας, είπε: «Δυστυχώς ο Νόμος «λέει» ότι δεν μπορώ. Θεωρώ ότι είναι λανθασμένος. Εγώ πλήρωσα τα λάθη μου, αλλά έχω δικαίωμα να ζω. Δεν γίνεται να τιμωρείσαι για πάντα. Πλήρωσα όλα τα λάθη μου. Δεν κρύφτηκα, θέλω να κοιτάω τους πάντες στα μάτια. Θα μπορούσα κι εγώ να κρυφτώ πίσω από αχυράνθρωπους όπως κάνουν άλλοι. Αν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου δεν θα εμφανιζόμουν. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Πάλι όμως δεν θα είμαι ιδιοκτήτης ή μέλος του δ. σ. Αν δεν το απαγόρευε ο Νόμος θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Δεν είμαι ουρανοκατέβατος στο ποδόσφαιρο».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε πως θα αντιδράσει αν του καταλογίσουν ότι θα επενδύσει το ποσό (σ. σ. 30εκατ. ευρώ) από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου και απάντησε λέγοντας. «Αν περπατάς και σταματάς στο κάθε σκυλί που γαβγίζει δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου. Τι να απαντήσω σ’ αυτό το πράγμα. Υπάρχει μια νομική διαδικασία για να βάλεις λεφτά σε μια ομάδα».

Τέλος του ζητήθηκε ένα σχόλιο για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πρόσωπα που έχουν εμπλοκή με το στοίχημα αναλαμβάνουν ποδοσφαιρικές ομάδες και είπε. «Πράγματι συμβαίνει αυτό. Μόνο που δεν προτιμούν ομάδες με κόσμο και ιστορία όπως η Δόξα Δράμας, γιατί εκεί δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Δεν γίνεται να ευδοκιμήσουν αυτές οι καταστάσεις σε μεγάλες ομάδες».

Η υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου

Η υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και μάλιστα είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση το γεγονός ότι τελικά δεν βρέθηκαν τα λύτρα που δόθηκαν, ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Ο Απ. Πετράκης έχει καταγωγή από την Επισκοπή Ρεθύμνου και σε νεαρή ηλικία αγωνίστηκε στη τοπική ομάδα. Πριν από μία τριετία ήταν παράγοντας του Αστέρα Ρεθύμνου, ενώ είχε ασχοληθεί και με τον Ηρόδοτο. Σε συνέντευξή του πριν αποφυλακιστεί είχε δηλώσει ότι: «Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει ένα λάθος στη ζωή του, αλλά δικαιούται δεύτερης ευκαιρίας, όταν την έχει κερδίσει. Κι εγώ είμαι οκτώ χρόνια στη φυλακή, θεωρώ δίκαια, και πλήρωσα για το λάθος μου».

Σε άλλη συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, ο Πετράκης είχε πει: «Δεν σκοτώνω για λεφτά. Δε θα το έκανα ποτέ στη ζωή μου αυτό. Θα σκότωνα μόνο για να προστατεύσω την οικογένειά μου και τον εαυτό μου, για κανέναν άλλο λόγο. Δυστυχώς εκείνη την εποχή που έγινε η απαγωγή Παναγόπουλου, η αστυνομία και κάποιοι πολιτικοί παράγοντες, λόγω της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και όσων ακολούθησαν, βρήκαν μια σανίδα σωτηρίας με την υπόθεσή μας και τα έβαλαν όλα μαζί. Χρέωσαν δηλαδή σε ανθρώπους πράγματα με τα οποία δεν είχαν καμία σχέση. Εγώ βρέθηκαν ξαφνικά μπλεγμένος με συμβόλαια θανάτου για τα οποία δεν έχω κατηγορηθεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter