Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Από τη Σκύλλα στην Χάρυβδη (aller-retour) ένα τσιγάρο δρόμος

Η Σκύλλα: Τα "ΝΕΑ" της Πέμπτης (13/9/2018) είναι άκρως αποκαλυπτικά (όπως συνήθως) των προθέσεων των "αρίστων" φιλελέδων και ακροδεξιών, καθότι….. "θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει".

Τους έχουν ζώσει τα μαύρα φίδια γιατί πολύ νωρίς (στην πρώτη κιόλας συνάντηση με τους θεσμούς, μετά την έξοδο από τα μνημόνια) μάθαμε, όλοι οι Έλληνες, ότι:

"Το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019 αλλά και τη διατήρηση των αντιμέτρων του 2019 ύψους 2 δις που έχουν ανακοινωθεί, έθεσαν επισήμως σήμερα οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, στην πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών."

Το χειρότερο για τους "κουλούς" του Κούλη είναι ότι οι θεσμοί το συζητάνε, γιατί:

"Κατ’ αρχάς στις εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς ότι ο δημοσιονομικός χώρος του 2019 είναι μεγαλύτερος από αυτόν που είχε προβλεφθεί, δηλαδή πάνω από 700 εκατ. ευρώ, πιθανώς κοντά ή πάνω από 1 δις ευρώ. Για να «κλειδώσει» αυτή η εκτίμηση, οι ξένοι τεχνοκράτες θα συνυπολογίσουν τα θετικά στοιχεία από το ΑΕΠ, που έχουν να κάνουν με τη θετική έκπληξη της αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης, της συνεχούς αύξησης των πωλήσεων Ι.Χ., της αύξησης των επενδύσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τάσεις μόνιμου και επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα."

Για όσους δεν κατάλαβαν, καμία περικοπή συντάξεων δεν θα γίνει εφ' όσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης που είναι πολύ πάνω από τους στόχους.

Κοντή γιορτή αλληλούια!!!!

Δίνουν τα ρέστα του λοιπόν, με στόχο να επιβεβαιωθεί, βρε αδελφέ, έστω ΜΙΑ φορά, ΜΙΑ προφητεία, ΜΙΑΣ καταστροφής.

Άλλη ελπίδα δεν έχουν και το ομολογούν στον υπότιτλο:

"Πως οι τελικές αποφάσεις θα είναι βαρόμετρο για τις κάλπες"

Βέβαια το δικό τους μετα-Κατρούγκαλο ασφαλιστικό είναι το "τριφασικό" Σχέδιο του Μίλτον Φρίντμαν, που εξαθλιώνει τους συνταξιούχους και στην τρίτη φάση του (εκεί που κυρίως στοχεύει, γιατί περιλαμβάνει την μερίδα του "κεφαλαιουχικού" λέοντος) εισβάλλουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Ø Πότε εφαρμόστηκε; Το 1981

Ø Που εφαρμόστηκε; Στη Χιλή

Ø Ποιός το εφάρμοσε; Ο Πινοσέτ

Ø Ποιός αρνήθηκε να το εφαρμόσει, παρότι οπαδός της ιδέας; Ο Στέφανος Μάνος.

Ø Γιατί αρνήθηκε να το εφαρμόσει; Γιατί "θα ήταν καταστροφικό για μια χώρα σαν την Ελλάδα, με χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα" (αυτά, πολύ πριν την οικονομική καταστροφή).

Ø Ποιός θέλει σήμερα να το εφαρμόσει; Μα ο Κούλης.

Το είπε μάλιστα δημόσια, ότι "θα μπορούσε να συμμετάσχει και ο ιδιωτικός τομέας ασφάλισης" στο δικό του ασφαλιστικό (η τρίτη φάση που λέγαμε).

Φυσικά ο Κούλης δεν έδωσε ονόματα και διευθύνσεις, που τα μολόγησε ο Καραγκούνης (ΧΙΛΗ, ΠΙΝΟΣΕΤ).

Γι' αυτό τον βάλανε στη.....σαλαμούρα!!!!!

Η Χάρυβδη

Το ίδιο αποκαλυπτική ήταν και η εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" την ίδια ημέρα (Πέμπτη 13/9/2018) για το θέμα της περικοπής των συντάξεων.

Ακούστε λοιπόν “σύντροφοι” να μαθαίνετε:

"Δεν υπάρχει πλέον η τρόικα και ο ρόλος που είχε, ενώ η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει να λάβει δόσεις, αλλά ούτε και να εφαρμόσει προαπαιτούμενα. Οι Θεσμοί έχουν αναλάβει το συντονισμό μιας ενισχυμένης εποπτείας με τις διαδικασίες του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Η προσοχή της Κομισιόν και των υπηρεσιών της επικεντρώνονται στο αν επιτυγχάνονται οι συμφωνημένοι στόχοι.

Ο τρόπος που η ελληνική κυβέρνηση φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα επιλέγεται από την ίδια, που σημαίνει πως ο έλεγχος που ασκεί η Ε.Ε. είναι ίδιος με όλες τις άλλες χώρες.

Κανένα όργανο δεν μπορεί να επιβάλει το μείγμα των πολιτικών που θα εφαρμόσει η Ελλάδα, όπως γινόταν στην μνημονιακή περίοδο."

Αυτά λέει η ανεξάρτητη Ελληνική κυβέρνηση!!!

Η κυβέρνηση που μας έβγαλε από τα μνημόνια (που εσείς μας βάλατε, χωρίς να μας βγάλετε και πολεμάτε να ξαναμπούμε) και γι' αυτό μπορεί και τα λέει.

Το κόμμα σας τι είπαμε ότι λέει;

Θα τα μάθουμε στη Δ.Ε.Θ.

Ε ρε γλέντιαααα!!!!!

Ο κ. Ευθύμιος Γεωργόπουλος είναι Διοικητής στο νοσοκομείο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ - ΕΕΣ»

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.