Από την Άγκυρα θα μαθαίνουμε την μυστική διπλωματία του Μητσοτάκη;

Από την Άγκυρα θα μαθαίνουμε την μυστική διπλωματία του Μητσοτάκη;

Την ώρα που η κυβέρνηση όπως φαίνεται θέλει να καλύπτει με πέπλο μυστηρίου τις επαφές της με την Άγκυρα ενώ λεκτικά θέλει να εμφανίζεται ανένδοτη, οι Τούρκοι αξιωματούχοι εμφανίζονται λαλίστατοι.

Μετά την αποκάλυψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Μυστική Συνάντηση του Βερολίνου μεταξύ των συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έρχεται μια δεύτερη αποκάλυψη, αν είναι αληθής η πληροφορία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μίλησε για επικείμενη συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων Ελλάδας και Τουρκίας τις επόμενες ημέρες στην Άγκυρα.

«Για να συζητηθούν ζητήματα που οδήγησαν σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών τις προηγούμενες ημέρες», διευκρίνισε σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», κατά την επίσκεψή του στην Αδριανούπολη, συνοδευόμενος από ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

«Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα μέσω τέτοιων συναντήσεων. Συνεχίζουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, ενώ τα ερωτήματα παραμένουν γιατί η ελληνική κυβέρνηση σιωπά και δεν ενημερώνει απολύτως κανέναν.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί αδιάλλακτη, ενώ μόνο μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως η μόνη διαφορά μας με τους Τούρκους είναι η υφαλοκρηπίδα, περιέλαβε την άποψη αυτή στις δηλώσεις τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στο documentonews.gr σημείωσαν ότι ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρεται στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο υπουργείων προσθέτοντας ότι οι σχετικές συνομιλίες δεν σταμάτησαν ποτέ και συνεχίζονταν μέχρι πριν λίγους μήνες με αντιπροσωπεία της γειτονικής χώρας να έρχεται στην Αθήνα.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας την Πέμπτη στον Antenna παραδέχθηκε πως «δεν είμαστε σήμερα σε επίπεδο διερευνητικών συζητήσεων με την Τουρκία, αλλά σε επίπεδο επαφών που θα μπορούσαν, αν πετύχουν, να οδηγήσουν σε επανέναρξη των διερευνητικών».

Η ελληνική πλευρά ωστόσο αν και παραδέχεται αναγκαστικά επαφές, δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες. 

Την ώρα πάντως που η Άγκυρα κάνει την Αγία Σοφία τζαμί και βγάζει όποτε θέλει (και όποτε θέλει αποσύρει) τα ερευνητικά της πλοία, οι Τούρκοι προσπαθούν (ή έχουν ήδη επιτύχει;) προφανώς και με τις ευλογίες και στήριξη της Γερμανίας( και όχι μόνον) να θέσουν στην ατζέντα μια σειρά από θέματα που ως τώρα η Ελλάδας είχε αποκλείσει…

Διαβάστε επίσης: «Διάλογο» με την Ελλάδα επικαλείται η Τουρκία για να μην έχει κυρώσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter