Από την Ελλάδα μέχρι τις ΗΠΑ: Μαζική η αντιρατσιστική διαδήλωση – Δακρυγόνα και επεισόδια στην αμερικανική πρεσβεία (Photos)

Από την Ελλάδα μέχρι τις ΗΠΑ: Μαζική η αντιρατσιστική διαδήλωση – Δακρυγόνα και επεισόδια στην αμερικανική πρεσβεία (Photos)

Χιλιάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης διαδηλώνοντας για την βάρβαρη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. 

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στους εξεγερμένους της Αμερικής.

Ραντεβού στον δρόμο έδωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες, μπλοκ κομμάτων της Αριστεράς, διαδηλωτές από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και πολίτες οι οποίοι θέλησαν να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Β. Σοφίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές/

Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.

Το βράδυ της Τετάρτης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους πέριξ της αμερικανικής πρεσβείας.




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter