Από την Κίνα στο Αμβούργο: Τραίνο ξεκίνησε για διηπειρωτικό ταξίδι 15 ημερών και 7,5 χιλιάδων χιλιομέτρων!

Από την Κίνα στο Αμβούργο: Τραίνο ξεκίνησε για διηπειρωτικό ταξίδι 15 ημερών και 7,5 χιλιάδων χιλιομέτρων!

Σάρκα και οστά παίρνει ξανά ο «δρόμος του μεταξιού», καθώς ξεκινούν σε συστηματική βάση εμπορικά σιδηροδρομικά δρομολόγια από την ανατολική Κίνα προς την Ευρώπη.

Το πρωί της Παρασκευής αναχώρησε από την πόλη Τσανγκτσούν της ανατολικής Κίνας η πρώτη εμπορευματική αμαξοστοιχία με τελικό προορισμό το Αμβούργο, στη Γερμανία.

Η αμαξοστοιχία μεταφέρει 42 εμπορευματοκιβώτια, με προϊόντα όπως εξαρτήματα αυτοκινήτων και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η διαδρομή, που σε ευθεία υπολογίζεται σε 7,5 χιλιάδες χιλιόμετρα, αναμένεται να διαρκέσει 12 έως 15 ημέρες έως ότου φθάσει στον προορισμό του, περνώντας από το Μαντζουλί της Εσωτερικής Μογγολίας, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία και το Βέλγιο, με μέγιστη ταχύτητα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua ο Διεθνής Σταθμός του Τσανγκτσούν άνοιξε επίσημα τις πύλες του το πρωί της Παρασκευής και αναμένεται να αποτελέσει έναν ζωτικό κόμβο για την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη – Ένας Δρόμος» συνδέοντας σημαντικές σιδηροδρομικές γραμμές στη βορειοανατολική Κίνα. Ο σταθμός θα βοηθήσει την επαρχία Τζιλίν, μια από τις παλαιές βιομηχανικές βάσεις της Κίνας, να ενταχθεί καλύτερα στην παγκόσμια οικονομία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter