Από την κορυφή στην καταστροφή: Καταρρέουν τα εστιατόρια του Jamie Oliver – Στο «κενό» 1.000 εργαζόμενοι

Από την κορυφή στην καταστροφή: Καταρρέουν τα εστιατόρια του Jamie Oliver – Στο «κενό» 1.000 εργαζόμενοι

Καταρρέει η αυτοκρατορία του γνωστού σεφ Jamie Oliver, ενός από τα γνωστότερα ονόματα του κλάδου του παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει ο Guardian, στα εστιατόριά του πρόκειται να μπουν διαχειριστές, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τη δουλειά περισσότερων από 1.000 υπαλλήλων.

Πιθανοί διαχειριστές είναι η KPMG, οι οποίοι θα κληθούν να αναλάβουν την εταιρεία που περιλαμβάνει τα 23 ιταλικά εστιατόρια του Όλιβερ, συν τα εστιατόρια Fifteen και Barbecoa.

Σε δήλωσή του, ο Jamie Oliver ανέφερε: «Λυπάμαι πολύ γι αυτήν την εξέλιξη και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που έδωσαν την ψυχή τους σ΄ αυτήν τη δουλειά για περισσότερα από δέκα χρόνια. Αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι για οποιονδήποτε επηρεάζεται.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους πελάτες που μας στήριξαν την τελευταία δεκαετία, ήταν χαρά μας να σας εξυπηρετούμε.»

Ο όμιλος έψαχνε αγοραστές το τελευταίο διάστημα, και οι διαχειριστές έρχονται αφού οι πωλήσεις στα ιταλικά εστιατόρια της αλυσίδας έπεσαν κατά περίπου 11% στα 101 εκατομμύρια λίρες και το κλείσιμο 12 εστιατορίων με 600 εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους.

Η αλυσίδα σώθηκε την τελευταία στιγμή από τη χρεοκοπία, με την ενίσχυση του ίδιου του Όλιβερ, ο οποίος έβαλε 13 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά.

Ο Jamie Oliver έγινε διάσημος αφού τον ανακάλυψε ένα τηλεοπτικό συνεργείο στο River Cafe, στο Hammersmith, το 1997, και στη συνέχεια απέκτησε τη δική του εκπομπή, το διάσημο The Naked Chef.

Από τότε έχτισε μια αυτοκρατορία στην τηλεόραση, τις εκδόσεις και το χώρο εστίασης, που είχε τα πάνω και τα κάτω της.

Το 2015, ο Oliver έκλεισε τα τελευταία Recipease – την αλυσίδα του με είδη κουζίνας – και τα τελευταία του Union Jacks εστιατόρια ακολούθησαν δύο χρόνια αργότερα. Τον Οκτώβριο του 2017, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, σταμάτησε και η έκδοση του περιοδικού μαγειρικής του.

Μόνο πέρσι η αυτοκρατορία του έχασε σχεδόν 20 εκατομμύρια λίρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter