Από τη 01:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας, εστίαση μετά μουσικής υπό όρους – Τι αλλάζει από το Σάββατο

Από τη 01:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας, εστίαση μετά μουσικής υπό όρους – Τι αλλάζει από το Σάββατο

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου, ενώ από την ίδια ημέρα θα μεταφερθεί στη 01:30 η ώρα έναρξης απαγόρευσης κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 12 Ιουνίου μεταφέρεται στη 01:30 η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας (έως τις 05:00 το πρωί), ενώ από 1η Ιουλίου, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιδεινωθούν θα αφαιρεθεί πλήρως το μέτρων.

Παράλληλα, από τις 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και μόνο για καθήμενους πελάτες, ενώ αυξάνεται η πληρότητα σε συναυλιακούς και θεατρικούς χώρους, ανάλογα της χωρητικότητάς τους. Τέλος, ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές με δύο εισόδους.

Από τη Δευτέρα 14/6 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων αλλά και των κέντρων δια βίου μάθησης.

Τέλος, από 1η Ιουλίου θα αυξηθεί σε 300 από 100 ο μέγιστος αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις.

Ανοίγουν νέα ραντεβού εμβολιασμών

«Οι περιφέρειες παρουσιάζουν μείωση κρουσμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πανδημία έχει τελειώσει», επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.  Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ανοίγουν  420.300 νέα ραντεβού στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα για τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson.

Πρόκειται για 240.000 ραντεβού το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, 96.300 για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 για το εμβόλιο της Moderna.

Παράλληλα, ο υπουργός υπενθύμισε ότι από την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 25-29, οι οποίοι μπορούν να κλείσουν τον εμβολιασμό τους με τα τρία σκευάσματα (πλην της AstraZeneca).

Στο τέλος του Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών. Ο εμβολιασμός τους θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών. Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το μονοδοσικό εμβόλιο της J & J.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter