Από την κόλαση της Γάζας στην Ελλάδα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες – «Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση» (Video)

Από την κόλαση της Γάζας στην Ελλάδα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες – «Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση» (Video)

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη του πολέμου στη Γάζα. «Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση», «εάν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό δεν θα μείνει κανένας ζωντανός στη Γάζα» αναφέρουν Έλληνες με καταγωγή από την Παλαιστίνη, οι οποίοι κατάφεραν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ζωντανοί.

Ο Αλέξανδρος Φαγιάντ περιέγραψε στην ΕΡΤ ότι δεν περίμενε ότι θα βγει ζωντανός από την εμπόλεμη κατάσταση, ενώ σημειώνει ότι «ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις τη ζωή σου, δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς. Έχουν κόψει το ρεύμα, το νερό, τα καύσιμα. Δεν υπάρχουν ψυγεία να βάλουν τους νεκρούς».

 

«Αν πηγαίναμε 3 μέτρα δεξιά θα μας χτυπούσε πύραυλος»

«Το πρωί πλένουμε τα δόντια μας με αλμυρό, θαλασσινό νερό». Σοκάρουν τα λόγια του Ατέφ Ραγιάντ, επίσης επαναπατρισθέντα Έλληνα από την Παλαιστίνη. «Ένα μωρό, περίπου 2 χρονών έκλαιγε όλη τη νύχτα» από την πείνα και ευτυχώς «βρήκαμε ένα κομμάτι ξερό ψωμί, το βάλαμε στο νερό για να μαλακώσει και του το δώσαμε».

Ο Ατέφ προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, αλλά όπως λέει «ευτυχώς που δεν κατάφερα να πάω γιατί μετά από μία ημέρα χτύπησαν την εκκλησία».

«Αν πηγαίναμε 3 μέτρα δεξιά θα μας χτυπούσε πύραυλος», δηλώνει ο Αλέξανδρος, ενώ λέει ότι έχει χάσει ήδη 12 άτομα από την οικογένειά του. «Έχω 8 άτομα, συγγενείς μου, κάτω από τα ερείπια, ακόμα δεν μπορούν να τους βγάλουν», αναφέρει ο Ατέφ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter