Από την Τήνο με χριστιανική αγάπη

Από την Τήνο με χριστιανική αγάπη
«Να σταθούμε δίπλα σε όσες και σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη {…}», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τήνο, όπου βρέθηκε για τον 15αύγουστο. Δεν εννοούσε φυσικά τους πρόσφυγες και πολύ περισσότερο τους 39 εγκλωβισμένους πρόσφυγες του Έβρου.
Αυτοί μάλλον ας πεθάνουν όλοι.
*** Πέθανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα 5χρονο κοριτσάκι από τσίμπημα σκορπιού (κι άλλοι 3 ενήλικοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού) όσο κάποιοι άλλοι μετρούσαν στον χάρτη τη νησίδα για να διαπιστώσουν αν βρίσκεται εντός ή εκτός των ελληνικών συνόρων. Δεν ήταν σίγουροι κι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον παγωμένο φρέντο καπουτσίνο τους.

*** Αυτά σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια οι 39 πρόσφυγες πέρασαν σε 100% ελληνικά σύνορα, αλλά και πάλι παρέμειναν για ώρες αβοήθητοι – μέχρι τελικά οι ελληνικές αρχές τους περισυλλέξουν – παρά τη νέα αγωνιώδη έκκληση στις ελληνικές αρχές να προβούν σε επείγουσα επιχείρηση διάσωσης και βοήθεια, καθώς μια από τις εγκύους της ομάδας ήταν ετοιμόγεννη και χρειαζόταν βοήθεια.

*** Αλλά αυτοί ήμασταν πάντα. Τρέχουμε στις εκκλησίες, σηκώνουμε εικόνες, ευχόμαστε «χρόνια πολλά» και «καλή παναγιά» τον 15αύγουστο και γενικώς σε όλες τις μεγάλες γιορτές, αλλά τίποτα το χριστιανικό δεν τρέχει στο αίμα μας. Καμία βοήθεια στον αδύναμο, καμία αλληλεγγύη.
Πόσω μάλλον αν μιλάμε για πρόσφυγες.

*** Ο Μητσοτάκης έκανε και βόλτα την εικόνα της παναγίας της Τήνου.
Όχι, αν την επέστρεψε στη θέση της δεν ξέρουμε…

*** Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Νότης ο Μηταράκης, αυτός ο τεράστιος πολιτικός άνδρας, πήγε σε συναυλία της Φαραντούρη, στη Χίο, όπου οι θεατές τον υποδέχθηκαν με πλακάτ που έγραφαν «stop pushbacks». Ο τύπος έφυγε τρέχοντας σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και στη συνέχεια έγραψε στο twitter: «Αυτό σημαίνει φιλελεύθερο δημοκρατικό κράτος, δικαίωμα δια(μα)ρτυρίας χωρίς καμία επίπτωση. Σεβαστό!».
Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ το εκλαμβάνω ότι: Θα θέλαμε να σας πάμε φυλακή, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε γιατί είμαστε, στα χαρτιά, ευρωπαϊκό και δημοκρατικό κράτος.
Τι είδους επίπτωση, δηλαδή, θα μπορούσε να έχει μια τέτοιου είδους διαμαρτυρία;
Ποιο κανονικό, δημοκρατικό μυαλό συνδέει μια διαμαρτυρία με πλακάτ με επιπτώσεις;

*** Ανέβασε η Κεραμέως τη Νο 745.869 φωτογραφία της με παπάδες, αλλά μόλις αντιλήφθηκε – ή την ενημέρωσαν – ότι στη φωτογραφία φαίνεται και ένας επικίνδυνος αναρχικός με μάσκα του Γκάι Φοκς, την έσβησε και έκανε νέο post χωρίς τον πιτσιρικά.
Κλαίω…

*** Γεια σου ρε Γιάννο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter