Από τις 28 Αυγούστου η υποψία κρούσματος στο γηροκομείο στο Μαρούσι – Πώς «εισέβαλε» ο ο κορονοϊός

Από τις 28 Αυγούστου η υποψία κρούσματος στο γηροκομείο στο Μαρούσι – Πώς «εισέβαλε» ο ο κορονοϊός

Από τις 28 Αυγούστου παρουσιάστηκε ύποπτη περίπτωση φιλοξενούμενου με συμπτώματα εγκεφαλικού η οποία έπρεπε να διακομιστεί στο Λαϊκό επισήμανε η δικηγόρος του γηροκομείου στο Μαρούσι στο οποία διαγνώστηκαν 19 κρούσματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να μπει σε καραντίνα για δέκα ημέρες. 

Όπως είπε μιλώντας στην  πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η  κυρία Σ. Παραστατίδη με την υποψία και μόνο κρούσματος ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ. «Και ιδιωτικά η μονάδα, από την ημέρα εκείνη αυθημερόν και τις επόμενες δύο ημέρες, προέβη σε ελέγχους σε ιδιωτικά εργαστήρια με τεστ κορονοϊού σε εργαζομένους και φιλοξενουμένους» επεσήμανε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο εργαζόμενος βγήκε θετικός στο μοριακό τεστ έπειτα από δύο αρνητικά. «Επειδή ο χρόνος επώασης είναι διαφορετικός από άτομο σε άτομο, υπήρξε ο ένας εργαζόμενος που βγήκε θετικός, έπειτα από δύο τεστ αρνητικά. 

«Κάθε εργαζόμενος για να μπει στην επιχείρηση να εργαστεί μετά από άδεια, έπρεπε να προσκομίσει αρνητικό τεστ κορονοϊού. Ο συγκεκριμένος είχε δύο αρνητικά τεστ. Η μονάδα όταν θεώρησε ότι έχει υποψία κρούσματος την Παρασκευή ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χωρίς να υπάρχει ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα».

«Η μονάδα έχει πιστοποίηση, έχει ειδικές απολυμάνσεις, δεν υπάρχουν επισκεπτήρια. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πώς κόλλησε 100%, υπάρχουν ερωτηματολόγια, γίνεται ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες και εμείς ως επιχείρηση έχουμε δημιουργήσει ερωτηματολόγια για τους εργαζομένους μας τα οποία καθημερινά συμπληρώνουν» κατέληξε η δικηγόρος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter