Από τις 4 Μαΐου η σταδιακή άρση των περιορισμών

Από τις 4 Μαΐου η σταδιακή άρση των περιορισμών

Την Τρίτη το απόγευμα το διάγγελμα του πρωθυπουργού και οι ανακοινώσεις κατά τομέα

Την σταδιακή επιστροφή στη κανονικότητα από την επόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σκοπός των μέτρων που απέδωσαν όπως δείχνει και η σύγκριση με ομοειδείς χώρες, είναι να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, διατηρώντας τις συνήθεις που αποκτήσαμε και τα τηρώντας τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί όπως οι μάσκες στα δημόσια μέσα μεταφοράς τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η πορεία για την αποκατάσταση της κανονικότητας θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά συγκροτημένα, είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι το σχέδιο θα ξεδιπλωθεί σταδιακά τον Μάιο και Ιούνιο. Τα στάδια θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους. Πρώτα θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα κέντρα προσωπικής αισθητικής και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου. 

Στην συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και ακολούθως και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Από τα πρώτα στάδια θα ανοίξουν οι εκκλησίες για προσωπική λατρεία και ακολούθως θα αποφασιστούν η συνολική επιστροφή της λειτουργία τους. Εξετάζεται η άρση των περιορισμών για τις μετακινήσεις εκτός νομού, αφού πρώτα θα αρθούν από τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, οι περιορισμοί εντός των νομών και η υποχρέωση της αποστολής sms ή εντύπου.

Μέσα στον Μάιο θα ανοίξουν οι μικρές τουριστικές μονάδες και από το τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου και οι μεγάλες τουριστικές μονάδες. Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου. Η Πρωτομαγιά μεταφέρεται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιορισμών.

Για τη «συναυλία της κ. Πρωτοψάλτη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου», είπε ότι η κ. Πρωτοψάλτη είχε ένα θετικό μήνυμα να στείλει, όσο για την στάση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κόσμος που μαζεύτηκε και κυρίως οι φωτορεπόρτερ αυτό δεν είχε να κάνει με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά τον οικονομικό τομέα, ανέφερε ότι καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να μειωθούν οι συνέπειες της κρίσης στην οικονομία και να επιστρέψουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής λέγοντας ότι η απόφαση ήταν σωστό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση καθώς εξουσιοδοτήθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν να καταθέσει εισήγηση μέχρι τις 6 Μαΐου για υπάρξει Ταμείο Ανάπτυξης και αναθεωρημένο δημοσιονομικό πλαίσιο 2021 -2027. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι χρειάζονται περισσότερες επιχορηγήσεις και λιγότερα δάνεια. Ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη Σύνοδο ανέδειξε την σημασία της εξομάλυνσης και των μεταφορών προσώπων και κυρίως των αερομεταφορών. 

Διαβάστε επίσης

Πέτσας: Από την επόμενη εβδομάδα η μετακίνηση χωρίς sms

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter