Από το «δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα 15χρονο» ο Κορκονέας δείχνει μετανιωμένος υπό τον φόβο των ισοβίων

Από το «δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα 15χρονο» ο Κορκονέας δείχνει μετανιωμένος υπό τον φόβο των ισοβίων

Απολογήθηκε σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας όπου διεξάγεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος υπό τον φόβο της πολύχρονης κάθειρξής του, έκανε στροφή 180 μοιρών.

Από την αξέχαστη φράση του, «δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα 15χρονο», κατά τη διαδικασία της δίκης σε πρώτο βαθμό, που είχε σοκάρει εντός και εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, πέρασε στην απέναντι όχθη, βλέποντας τον κλοιό των ισοβίων να στενεύει και ξεκίνησε την απολογία του… ζητώντας συγγνώμη.

«Θα ξεκινήσω ζητώντας συγγνώμη. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια τη συντριβή μου για αυτό που έγινε, δεν είναι εφικτό να εκφράσω τη λύπη μου για την οικογένεια, για αυτά που έχει περάσει, για τη μάνα, για το εκλιπόντα πατέρα. Θα ήθελα να μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων, όπως έγιναν. Πέρασα δύσκολες στιγμές, έχουν περάσει δέκα χρόνια, ειδικά τις πρώτες εκείνες μέρες», είπε ξεκινώντας την απολογία του, ενώ εκδήλωσε την επιθυμία του να μιλήσει με τη μητέρα και την αδελφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προκειμένου να τους πει «πράγματα που θα βγουν από την καρδία» του.

«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου συντριβή. Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην μάνα τα αδέρφια για τον πατέρα του παιδιού. Θα ήθελα αν μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων», ανέφερε ο πρώην ειδικός φρουρός. 

Ο Κορκονέας, υποστήριξε ενώπιον των δικαστών πως έχει περάσει δύσκολες στιγμές. «Ο θάνατος ενός παιδιού είναι φοβερό πράγμα», όπως είπε, για να συμπληρώσει πως του έρχονται εικόνες στο μυαλό που του κάνουν την καρδιά κομμάτια.

Στη συνέχεια, έπεσε σε αντιθέσεις σε σχέση με την αρχική του απολογία, αφού δεν αναφέρθηκε στα περί 10 ατόμων που του επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες, όπως είχε υποστηρίξει αλλά έκανε λόγο για 3-4 άτομα.  

«Πυροβόλησα και φύγαμε»

«Οπισθοχώρησα, ένιωσα την επίθεση να μεγαλώνει και να πλησιάζουν και έκανα χρήση όπλου. Τράβηξα όπλο, το προέταξα μπροστά προς την Τζαβέλα χαμηλά έδειχνε και κατευθυνόταν προς χαμηλά κάτω για να το βλέπουν. Πυροβόλησα δυο φορές στον αέρα. Τους έλεγα «πίσω» πιο πριν και έβριζα. Πυροβόλησα για εκφοβισμό. Μετά τον πυροβολισμό δεν άκουσα τίποτα. Απολυτή ησυχία. Δεν κατάλαβα τίποτα. Εγώ δεν είδα παιδί ή κάποιο να πέφτει. Πυροβόλησα και έκανα μεταβολή. Μετά άκουσα να φωνάζουν στιγμιαία, αλλά δεν άκουσα τι», είπε χαρακτηριστικά κατά την απολογία του.

Το ΜΟΔ Άμφισσας τον έκρινε -σε πρώτο βαθμό- ένοχο κατά πλειοψηφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter