Από το γήπεδο στην πολιτική η κόντρα Μαρινάκη-Κόκκαλη

Από το γήπεδο στην πολιτική η κόντρα Μαρινάκη-Κόκκαλη

Στην Ελλάδα της διαπλοκής της οικονομικής ελίτ με την εκάστοτε πολιτική εξουσία, όπου κάθε επιχειρηματίας ο οποίος σέβεται τα συμφέροντα που εκπροσωπεί διαθέτει και μερικά ΜΜΕ και έναν περιφερόμενο οπαδικό στρατό, τίποτε δεν συνιστά έκπληξη· προφανώς ούτε οι συμμαχίες μεταξύ των επιχειρηματιών, οι οποίες όσο εύκολα στήνονται τόσο εύκολα καταρρέουν, προκαλώντας πολιτικοοικονομικά θρίλερ που λύνονται στα πρωτοσέλιδα και τα τσιμέντα των γηπέδων ανά την επικράτεια.

Από το παραπάνω «μοντέλο» απόκτησης και άσκησης εξουσίας, και παρά τη χρεοκοπία της χώρας, δεν θα μπορούσε να ξεφύγουν ο Πειραιάς και ο Ολυμπιακός. Η φημολογία για υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη, γιου του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές ήταν η σπίθα στο φιτίλι στις σχέσεις πρώην και νυν ιδιοκτητών της ομάδας. Ο νυν ιδιοκτήτης Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έχει κάνει σκοπό της ζωής του να ρίξει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, την οποία κατά δήλωσή του θεωρεί «χούντα», δεν θα μπορούσε να μην αντιδράσει. Πολλώ δε μάλλον που οι σχέσεις του με τον πατέρα Κόκκαλη είχαν διαταραχθεί εδώ και καιρό.

Προειδοποιητικές βολές

Από το «δεν θα ανεχτώ φαινόμενα από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν τη γενναιοδωρία του Σωκράτη Κόκκαλη» το καλοκαίρι του 2010, όταν είχαν μόλις ολοκληρωθεί οι και το ανεξόφλητο χρέος 20 εκατ. ευρώ, φούντωσε με την τοποθέτηση των λέξεων «ΣΥΡΙΖΑ» και «Ολυμπιακός» στην ίδια πρόταση. Ο εφοπλιστής όχι απλώς έχει αποφασίσει να συμπλεύσει με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να γίνει κυβέρνηση, ενδεχομένως προσμένοντας προσωπικά διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών του συλλόγου, φτάσαμε στο προ ημερών δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που χαρακτήριζε τον Π. Κόκκαλη «ευρωβουλευτή των Panama Papers», με τον εκδότη της εφημερίδας και άνθρωπο του Μαρινάκη Γιάννη Κουρτάκη να σημειώνει ότι «ο όρος διαπλοκή έχει ονοματεπώνυμο: Σωκράτης Κόκκαλης». Ναι, ο Βαγγ. Μαρινάκης και τα ΜΜΕ του ανακάλυψαν αίφνης τη διαπλοκή, αφιερώνοντας σχεδόν έξι σελίδες για να περιγράψουν την πορεία του Π. Κόκκαλη και τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Corruptio optimi pessima» (η διαφθορά των αρίστων είναι η χειρότερη) θα έλεγε κανείς, αλλά οι σχέσεις Σωκ. Κόκκαλη και Βαγγ. Μαρινάκη είχαν ψυχρανθεί εδώ και καιρό, με τα Μέσα του δεύτερου να εξαπολύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τροχιοδεικτικές βολές κατά του ιδρυτή και προέδρου της Intracom.

Από το 2016 η εφημερίδα «Γαύρος» έριχνε τα καρφιά της στην οικογένεια Κόκκαλη, γράφοντας πως «Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι αν ο Σωκράτης Κόκκαλης θελήσει να επέμβει (σ.σ.: για τον Θ. Μητρόπουλο), η επέμβασή του στο συγκεκριμένο πρόσωπο θα είναι καταλυτική και ακαριαία […] Είπαμε, την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη όμως κανένας». Τον επόμενο χρόνο ακόμη ένα δημοσίευμα στην ίδια εφημερίδα με αφορμή τη νέα συμφωνία Intralot – ΟΠΑΠ και τίτλο «Καλοφάγωτα… Ολυμπιακάρα» δεν άφηνε περιθώρια για αμφισβητήσεις. Συγκεκριμένα, έγραφε για τον Σ. Κόκκαλη ότι «τρέχει η “ολυμπιακοφροσύνη” από τα μπατζάκια του».

Το «Βήμα» πάντως του Βαγγ. Μαρινάκη στο κύριο άρθρο του την περασμένη Κυριακή έκανε λόγο για «Ζηλωτές της διαπλοκής» βάζοντας στο κάδρο μαζί με τον Κόκκαλη και τους Μελισσανίδη, Σαββίδη, Καλογρίτσα, Λαυρεντιάδη, οι οποίοι, κατά την εφημερίδα, «συνωστίζονται στην εξώπορτα των πρωθυπουργικών γραφείων», ενώ μόλις την Πέμπτη και πάλι η εφημερίδα «Γαύρος» σχολίαζε τη εμπλοκή της Intrakat στο έργο της υπογειοποίησης του υπό ανέγερση γηπέδου της ΑΕΚ γράφοντας ότι «Τσίπρας, Φλαμπουράρης, Παππάς χαρίζουν ένα γήπεδο στον Μελισσανίδη», για να καταλήξει στο σαφέστατο μήνυμα για όποιον δεν κατάλαβε: «Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ…»!

Π. Κόκκαλης: Δεν με εκφράζει

Στα παραπάνω απάντησε ο Πέτρος Κόκκαλης την Τετάρτη στη συνέντευξη-απολογισμό της αποχώρησής του από τη δημοτική παράταξη του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, εξαπολύοντας επίθεση τόσο προς τον δήμαρχο όσο και προς τον Βαγγ. Μαρινάκη: «Οσο ήμουν εγώ στον συνδυασμό δεν είχαμε πολιτική ταυτότητα. Ο συνδυασμός ήταν υπερκομματικός. Μέχρι πριν από μία εβδομάδα που ο κ. Μώραλης είπε ότι εχθρός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με εκφράζει αυτή η πολιτική ούτε η νέα πολιτική του Ολυμπιακού και του προέδρου του. Και όλη αυτή η λογική του κ. Μαρινάκη με τα δημοσιεύματα και τον πόλεμο. Μια φορά είδα τον κ. Μαρινάκη σε δημοτικό συμβούλιο. Ηρθε μια φορά και τσακώθηκε με όλους. Και μετά έσερνε ανθρώπους στα δικαστήρια».

Επειδή όμως το ρεπορτάζ επιμένει ότι η υποψηφιότητα Κόκκαλη θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, το μόνο σίγουρο είναι πως η κόντρα Μαρινάκη – Κόκκαλη θα έχει και συνέχεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter