Από το κακό στο χειρότερο οι σχέσεις Αθήνας – Κιέβου

Από το κακό στο χειρότερο οι σχέσεις Αθήνας – Κιέβου
Από την επίσκεψη Δένδια στην Οδησσό τον Απρίλιο

Επί τα χείρω φαίνεται πως βαίνουν οι σχέσεις Αθήνας – Κιέβου καθώς η ελληνική πλευρά εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τα αιτήματα της άλλης και… τούμπαλιν.

Παρά τις τυμπανοκρουσίες και τους αλησμόνητους πρωθυπουργικούς ισχυρισμούς περί «σωστής πλευράς της ιστορίας» για να δικαιολογήσει την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, φαίνεται πως τόσο το πλήθος όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ουκρανικών αιτημάτων έχουν προκαλέσει δυσφορία στην Αθήνα.

Όμως, όλο αυτό ξεκίνησε από αλλού… Οι «επιπλοκές» άρχισαν να εμφανίζονται λόγω της δραστηριοποίησης ελληνικών εταιρειών στη Ρωσία. Μάλιστα, ακολούθησε και διπλωματική νότα μέσω της οποίας ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά να παράσχει εξηγήσεις για τις δραστηριότητες αυτές. Αυτό, όπως και άλλα αιτήματα που η Αθήνα χαρακτηρίζει ως «ακραία», έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Αθήνα και, μετά και τις ευθύνες του Κίεβου στην υπόθεση με το Antonov, έχουν προκαλέσει μία ψύχρανση στις διμερείς σχέσεις… Μάλιστα, φαίνεται πως ετέθη και ζήτημα κυρώσεων. Από το Κίεβο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter