Από το Μιλάνο για το όνειρο: Οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ 2022

Από το Μιλάνο για το όνειρο: Οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ 2022

Αντίστροφα μετρούν πλέον οι ώρες για το τζάμπολ της πρώτης αναμέτρησης της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει στο Μιλάνο την -πάντα υπολογίσιμη και ταλαντούχα- Κροατία (18:00, ΕΡΤ 1) στοχεύοντας στο να ξεκινήσει νικηφόρα την πορεία της προς το όνειρο… και όπου τη βγάλει!

Η αποστολή της «επίσημης αγαπημένης» μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς τα προβλήματα τραυματισμών που είτε υπήρχαν πριν από την πρώτη συνάντηση των διεθνών για τα φιλικά (Παπαγιάννης, Σλούκας), είτε προέκυψαν στην πορεία (Παπαπέτρου, Κώστας Αντετοκούνμπο), δημιούργησαν εμπόδια στον Δημήτρη Ιτούδη και το τεχνικό team, καθώς δεν κατέστη δυνατό ώστε η ομάδα να παραταχθεί με πλήρη σύνθεση στα φιλικά προετοιμασίας αλλά και στα δύο ματς με Σερβία και Βέλγιο για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ.

Η 12άδα της Εθνικής

Στο Μιλάνο ταξίδεψε η καλύτερη δυνατή σύνθεση, με τους Νικ Καλάθη, Κώστα Σλούκα, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Μιχάλη Λούντζη στα γκαρντ, τον MVP Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, τον Κώστα Παπανικολάου, τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Δημήτρη Αγραβάνη στις θέσεις των φόργουορντ αλλά και τους Γιώργο Παπαγιάννη, Κώστα Αντετοκούνμπο ως σέντερ.

Το πρόγραμμα της Εθνικής στη φάση των Ομίλων

Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στον 3ο Όμιλο του Eurobasket, με τις αναμετρήσεις της πρώτης φάσης να διεξάγονται στο Μιλάνο. Μετά την αποψινή πρεμιέρα με την Κροατία, ακολουθεί το ματς με την οικοδέσποινα Ιταλία το Σάββατο, αλλά και εκείνα με τη Μεγάλη Βρετανία (Δευτέρα), την Ουκρανία (Τρίτη) και την Εσθονία (Πέμπτη). Όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

2/9 18:00 Κροατία – Ελλάδα

3/9 22:00 Ελλάδα – Ιταλία

5/9 18:00 Μεγ. Βρετανία – Ελλάδα

6/9 18:00 Ελλάδα – Ουκρανία

8/9 18:00 Εσθονία – Ελλάδα

Στα νοκ άουτ προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες των ομίλων. Οι αναμετρήσεις του πρώτου ομίλου θα διεξαχθούν στην Τιφλίδα, του δεύτερου στην Κολωνία, του τρίτου στο Μιλάνο και του τέταρτου στην Πράγα.

«Δίψα» για επιστροφή στην ελίτ

Η Εθνική μας ομάδα θα συμμετάσχει για 17η φορά στην ιστορία της στο Ευρωμπάσκετ, το οποίο έχει κατακτήσει δύο φορές, το 1987 και το 2005. Το γεγονός πως στο ρόστερ της «γαλανόλευκης» βρίσκεται ο MVP και πρωταθλητής του 2021 με τους Μιλγουόκι Μπακς στο ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά και αρκετοί πρωταγωνιστές στην Ευρωλίγκα, ανεβάζει αυτόματα τον πήχη των προσδοκιών, αλλά και των προβλέψεων, με τις στοιχηματικές εταιρείες να λογίζουν την Ελλάδα ως ένα από τα φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του τουρνουά.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες διατηρούν «χαμηλά τη μπάλα», τονίζοντας ότι κάθε παιχνίδι αποτελεί μία ξεχωριστή ιστορία, δίχως ωστόσο να κρύβουν τη «δίψα» που επικρατεί στο «στρατόπεδο» της Εθνικής για διάκριση, καθώς έχουν περάσει δεκατρία χρόνια από την τελευταία φορά που η «γαλανόλευκη» -σε επίπεδο ανδρών- ανέβηκε σε βάθρο διοργάνωσης, κατακτώντας την τρίτη θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter