Από το πανέρι στα αζήτητα

Από το πανέρι στα αζήτητα

Τέσσερις ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από τη Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκονται στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού του… Βαγγέλη Μαρινάκη, κανείς όμως δεν έχει βοηθήσει μέχρι τώρα τους «ερυθρόλευκους» όσο θα ήλπιζαν. Ετσι διατηρούν την παράδοση που αναφέρει πως όποιος παίκτης έρχεται στον Πειραιά από την αγγλική ομάδα δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Από τον Μάιο του 2017 και την επισημοποίηση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Βαγγ. Μαρινάκη τα μεταγραφικά πάρε δώσε των δύο συλλόγων έδωσαν και πήραν, με κύριο χαρακτηριστικό ότι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν (κυρίως ως δανεικοί) είτε πέρασαν και δεν ακούμπησαν είτε βοήθησαν ελάχιστα. Ουδείς διακρίθηκε, ενώ κανείς από τους τέσσερις υπάρχοντες αποδείχτηκε πολύτιμος για τον σύλλογο, με πρώτο και καλύτερο τον Βραζιλιάνο Σκάρπα με το πιο βαρύ βιογραφικό απ’ όλους.

Ας θυμηθούμε τους οκτώ συν ένας ποδοσφαιριστές που ελάχιστοι θα θυμούνται αν ήρθαν ή όχι.

Xιλάλ Σουντανί

Ο Αλγερινός επιθετικός πήγε στη Νότιγχαμ το 2018 με τριετές συμβόλαιο, όταν ο σύλλογος αγωνιζόταν ακόμη στην Τσάμπιονσιπ. Ομως στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος υπέστη σοβαρό τραυματισμό κι έμεινε πολύ καιρό εκτός δράσης. Πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε οκτώ αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας δύο γκολ. Ωσπου στις 18 Ιουνίου 2019 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του 32άχρονου τότε επιθετικού. Παρότι προερχόταν από πολύμηνη αποχή, έδειξε την ποιότητά του πετυχαίνοντας επτά γκολ. Ομως νέος σοβαρός τραυματισμός στο παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό τον έβγαλε εκ νέου εκτός δράσης για πολύ καιρό. Δεν μπόρεσε να επανέλθει κι έτσι ο Ολυμπιακός τον παραχώρησε στην Αλ Φατέχ αντί 1 εκατ. ευρώ.

Ζιλ Ντίας

Το καλοκαίρι του 2018 η Νότιγχαμ απέκτησε δανεικό για ένα χρόνο από τη Μονακό και τον Πορτογάλο Ζιλ Ντίας. Ομως έξι μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2019, διακόπηκε ο δανεισμός του στην αγγλική ομάδα και για τους υπόλοιπους έξι μήνες μετακινήθηκε (δανεικός) στον Ολυμπιακό. Ο ακραίος επιθετικός έμεινε ως το τέλος της σεζόν και είχε μόλις δέκα συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Επέστρεψε στη Μονακό, που τον δάνεισε εκ νέου, αυτήν τη φορά στη Στουτγκάρδη.

Τιάγκο Σίλβα

Τι και αν ήρθε με πολλές περγαμηνές στον Πειραιά προερχόμενος από τη Νότιγχαμ τον Οκτώβριο του 2020; Τι κι αν έκανε 21 συμμετοχές στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς; Ο τότε 27χρονος Πορτογάλος μέσος πέρασε και δεν ακούμπησε και ουδείς θυμάται ότι αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα. Κατάφερε να παίξει 21 φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με τραγικό απολογισμό… μόλις δύο ασίστ. Το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στη Νότιγχαμ και στη συνέχεια γύρισε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπελενένσες.

Ουί-τζο Χουάνγκ

Μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές φούσκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Νοτιοκορεάτης σέντερ φορ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 από τη Νότιγχαμ έπειτα από αξιόλογη καριέρα στην Μπορντό, με την οποία είχε 94 συμμετοχές και 29 γκολ στη γαλλική λίγκα. Ομως η Νότιγχαμ τον παραχώρησε αμέσως δανεικό στον Ολυμπιακό, κάτι που μπορεί και να ξενέρωσε τον παίκτη. Στους Πειραιώτες έπαιξε σε δώδεκα παιχνίδια με μόλις μία ασίστ και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ετσι τον Γενάρη του 2023 διακόπηκε ο δανεισμός του κι επέστρεψε στη Νότιγχαμ, που το καλοκαίρι του 2023 τον έδωσε εκ νέου δανεικό στη Σεούλ.

Τζος Μπόουλερ

Τον Σεπτέμβριο του 2022 η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζος Μπόουλερ με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ, η οποία λίγο νωρίτερα τον είχε αποκτήσει από την Μπλάκπουλ. Ο Αγγλος ακραίος επιθετικός είχε φτωχή συμμετοχή (επτά εμφανίσεις, τις τέσσερις στο πρωτάθλημα και τις τρεις στο Europa League) και τον Ιανουάριο του 2023 ο δανεισμός του διακόπηκε κι επέστρεψε στην Μπλάκπουλ, ξανά με τη μορφή δανεισμού.

Ζοάο Καρβάλιο

Συγκριτικά με τους άλλους που ήρθαν από τη Νότιγχαμ είναι καλύτερος, χωρίς όμως να κάνει τη διαφορά. Τεχνίτης χαφ αλλά χωρίς διάρκεια στην απόδοσή του. Μπορεί να παίξει καλά για 15 λεπτά ή για ένα ημίχρονο και μετά ψάχνεις να τον βρεις. Αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Φόρεστ το 2018 (έδωσε 13,2 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει από την Μπενφίκα). Στην πρώτη του σεζόν στην Τσάμπιονσιπ άφησε θετικές εντυπώσεις με τέσσερα γκολ και οκτώ ασίστ. Ομως έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα και είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Τον Ιανουάριο του 2022 υπέγραψε στον Ολυμπιακό όμως δεν έγινε ποτέ βασικός κι έφτασε να παίζει ακόμη και στη Β΄ ομάδα. Με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο έχει κάνει κάποιες συμμετοχές ως αλλαγή, κυρίως για να ξεκουράσει τον Φορτούνη.

Γκουστάβο Σκάρπα

Αποκτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από την αγγλική ομάδα κι ενώ ο Ολυμπιακός τον κυνηγούσε από το περσινό καλοκαίρι. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν απέδωσε στο χορτάρι όλα όσα τον συνόδευαν στο βιογραφικό του από την Παλμέιρας και με μόλις έξι εμφανίσεις με τη Νότιγχαμ τον περασμένο Αύγουστο κατηφόρισε στον Πειραιά. Ομως και πάλι ο Βραζιλιάνος δεν δείχνει ικανός να κάνει τη διαφορά, παρά το ταλέντο του. Οσες φορές κλήθηκε να βοηθήσει δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Τελευταίο παράδειγμα η απόδοσή του την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, όπου κινήθηκε πάλι σε ρηχά νερά.

Ομάρ Ρίτσαρντς

Ο 25χρόνος Αγγλος που αγωνίζεται ως αριστερό μπακ ήρθε τον Αύγουστο στον Ολυμπιακό. Είχε αποκτηθεί στις 10 Ιουλίου 2022 από τη Φόρεστ, προερχόμενος από την Μπάγερν. Η αγγλική ομάδα ξόδεψε 8,5 εκατ. ευρώ και του έδωσε τετραετές συμβόλαιο. Ομως ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός δράσης για ένα χρόνο έως ότου στις 25 Αυγούστου 2023 ο Ρίτσαρντς εντάχθηκε με μονοετή δανεισμό στον Ολυμπιακό. Μόλις την περασμένη Κυριακή αγωνίστηκε για πρώτη φορά και για ένα ημίχρονο στο ματς του Ολυμπιακού Β΄ κόντρα στον Διαγόρα Ρόδου στη ΣΛ2. Σύμφωνα με το πλάνο της επιστροφής του θα παίζει σιγά σιγά με τον Ολυμπιακό Β΄ στα εντός έδρας ματς, όπου ο αγωνιστικός χώρος είναι ελεγχόμενος, για να μην πάθει νέα ζημιά.

Ζουλιάν Μπιανκόν

Ο 23χρόνος Γάλλος Ζουλιάν Μπιανκόν αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Στις 3 Ιουλίου 2022 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Νότιγχαμ προερχόμενος από την Τρουά. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη δεν τον έχουμε δει στην πρώτη ομάδα. Ο Μπιανκόν έπαιξε για μία ώρα στον αγώνα της ομάδας Β΄ στην Καλλιθέα αλλά είναι φανερό ότι του λείπουν παιχνίδια και δεν είναι έτοιμος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο ματς που αγωνίστηκε ήταν μέσα Αυγούστου με τη Β΄ ομάδα της Νότιγχαμ με τη Μίντλεσμπρο.

Διαβάστε επίσης: Αόρατοι πάλι…

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Σκάρπα

Μαρινάκης: «Αντί να κάνουμε δύο βήματα μπροστά, κάνουμε δέκα πίσω»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter