Από το Spotlight του Βατικανού στο Spotlight της Ελλάδος

Από το Spotlight του Βατικανού στο Spotlight της Ελλάδος

Μία από τις παροιμίες που έχουμε στην Ελλάδα είναι «να ήταν η ζήλεια ψώρα». Αλήθεια στη συγκεκριμένα περίπτωση, εάν υπάρχει ζήλεια, σίγουρα είναι ψώρα.

Όσοι είδατε την ταινία Spotlight το 2016, θα θυμάστε ότι βασίζεται σε πραγματικά, συνταρακτικά γεγονότα και παρακολουθεί με καταιγιστικό τρόπο, τη συστηματική δημοσιογραφική έρευνα της ομάδας Spotlight της εφημερίδος Boston Globe, καθώς αποκαλύπτει μια σειρά από υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από Καθολικούς ιερείς. Άξιοι δημοσιογράφοι έβγαλαν τα άπλυτα στην φόρα.

Θα σας πάω και λίγο πιο παλιά όταν το 2014 με την περιβόητη «υπόθεση Fairbank», όπου περισσότερα από 100 έγγραφα που αφορούσαν σκάνδαλο παιδεραστίας και στο οποίον εμπλέκοντο και πολιτικοί τη δεκαετία του 80′, εξαφανίστηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας. Τυχαίο δεν νομίζω.

Μετά ερχόμαστε στην υπόθεση του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν που τελικά απαγχονίστηκε στο κελί του. Μπλεγμένοι στην υπόθεση μεταξύ άλλων βρέθηκε ο γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ, Ανδρέας, ο οποίος είχε συνάψει σχέση με 17χρονη, της οποίας οι αποκαλύψεις προκάλεσαν σημαντική ζημιά στο Μπάκιγχαμ και η σύντροφος του Επστάν, Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία από το 1994 έως το 1997, διευκόλυνε και συνέβαλε στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τον Τζέφρι Επστάιν, καθώς προσέγγιζε νεαρές κοπέλες ηλικίας ακόμη και 14 ετών για λογαριασμό του.

Στο εξωτερικό όλα κάποια στιγμή βγαίνουν στη φόρα και τιμωρούνται άσχετο με τι αξίωμα έχουν. Ένα παράδειγμα είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μέσων Επικοινωνίας του ΜΙΤ, που παραιτήθηκε επειδή αποκαλύφθηκε ότι το Εργαστήριο έλαβε από τον καταδικασμένο χρηματιστή Έπσταϊν περίπου 800 χιλιάδες δολάρια ως δωρεές.

Ένα άλλο τρανταχτό παράδειγμα είναι το πρόστιμο ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων που καλείται να πληρώσει η Deutsche Bank για το γεγονός ότι επέτρεψε στον πολυεκατομμυριούχο χρηματιστή να κάνει πληρωμές σε Ρωσίδες μοντέλα και αναλήψεις ύποπτων χρηματικών ποσών επί πέντε χρόνια, ως πελάτης της γερμανικής τράπεζας.

Και ερχόμαστε στα δικά μας Spotlight και στην ελληνική αντιμετώπισή τους.

Για να ξεσκονίσω λίγο τη μνήμη σας θα θυμάστε βέβαια την υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή της ΝΔ, υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο συγκεκριμένος καταδικάστηκε πρωτόδικα για υπόθεση παιδεραστίας και συγκεκριμένα για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Πρόκειται για την υπόθεση μεγάλου κυκλώματος εκμετάλλευσης ανηλίκων που δρούσε στη Μολδαβία και είχε πελάτες από όλο τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων ήταν αξιωματούχοι και διπλωμάτες που ταξίδευαν στη χώρα για σεξοτουρισμό.

Φυσικά η ΝΔ μιλούσε γιά την υπόθεση ως πολιτική δίωξη και σκευωρία αλά Novartis. Βέβαια υπήρχε και το συγκεκριμένο fan club στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη.

Και ερχόμαστε σε άλλη μία μεγάλη επιτυχία της ΝΔ και δεν μιλάω για τον μεγάλο έρωτα, τον Καλογρίτσα που ανακάλυψαν για αντιπερισπασμό μετά από 4 χρόνια για να μην ακούγονται τα σχετικά με τη πορεία της οικονομίας. Τότε η ΝΔ θεωρούσε τον Καλογρίτσα αναξιόπιστο, τώρα μιλάμε για έναν έρωτα μεγάλο;

Θα μιλήσω για τις επίσημες καταγραφές της ΕΥΠ με σοκαριστικούς διαλόγους, όπου φαίνεται να εμπλέκονται πρώην υπουργοί της ΝΔ και στελέχη της σε παιδεραστία. Διεστραμμένοι άνθρωποι που νομίζουν ότι με το να έχουν εξουσία κάτι είναι. Παραμένουν κομπλεξικοί και ανώμαλοι.

Στο ηχητικό της ΕΥΠ ακούγεται να ζητάνε από τον εγκέφαλο του κυκλώματος να τους σταλούν φωτογραφίες από τα 17χρονα κοριτσάκια για να τα εγκρίνουν, ώστε να ικανοποιήσουν τις κτηνώδεις σεξουαλικές τους ορέξεις.

Ως γυναίκα και ως μητέρα ενός κοριτσιού αισθάνομαι ντροπή για αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν στη Βουλή να ψηφίζουν και να παίρνουν αποφάσεις για εμάς. Ντρέπομαι για τους αρχηγούς τους που προκειμένου να τους φέρνουν «ψηφαλάκια» τους καλύπτουν και πέρα βρέχει.

Διερωτώμαι εάν αυτά τα παιδιά είναι παιδιά ενός «κατώτερου Θεού». Αλήθεια εάν τα έκαναν στα παιδιά σας ή στα αδέλφια σας, τι θα λέγατε; Ας έχετε τα κότσια κύριοι της ΝΔ να απαντήσετε σε όλα αυτά και αφήστε τις υπεκφυγές με τον Καλογρίτσα ή ότι άλλο θα επινοήσετε, προκειμένου να τα προπαγανδίζετε μέσω των ΜΜΕ και sites σας (υπαρκτά ή ανύπαρκτα), που προσφάτως μπουκώσατε πλουσιοπάροχα. Μήπως σας κρατάνε με κάτι; Εάν μπορείτε (που δεν μπορείτε), διαψεύστε την ΕΥΠ και μην είσαστε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Ο κόσμος δεν είναι χαζός όπως τους θεωρείτε. Και κρίση έχει και προπάντων ηθική. Μιλάτε για Πατρίδα, Θρησκεία Οικογένεια. Προτιμάτε τα 17χρονα κοριτσάκια και το παίζετε και οικογενειάρχες. Ντροπή σας!

Η Ελένη Αυλωνίτου ε’ιναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter