Από τον Μητσοτάκη ως τον Άδωνη μια κατάδυση στο ψέμα και στον κυνισμό για τις ΜΕΘ

Από τον Μητσοτάκη ως τον Άδωνη μια κατάδυση στο ψέμα και στον κυνισμό για τις ΜΕΘ

Μέσα στο ψέμα και στον κυνισμό βυθίζεται καθημερινά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην προσπάθειά της να κρύψει τις νεοφιλελεύθερες και καταστροφικές επιλογές της σε όλα τα πεδία, επί του προκειμένου στην αντιμετώπιση της πανδημίας και συγκεκριμένα στην προσπάθειά της να μην ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποβλέποντας στην ενίσχυση των ιδιωτών.

Οι σχεδόν καθημερινές δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης που προσπαθούσαν να εμφανίσουν το ΕΣΥ ως ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της πανδημίας, με διαρκή ψεύδη, από την υπερεπάρκεια σε ΜΕΘ ως την επάρκεια προσωπικού είχαν ως αποκορύφωμα την τραγική και αντιεπιστημονική δήλωση «εν βρασμώ ψυχής» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, την πρώτη Δεκεμβρίου του 2021 όπου απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι είτε είσαι διασωληνωμένος εντός ΜΕΘ είτε εκτός, η θνησιμότητα είναι ίδια.

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη», ανέφερε ενώ αντιλαμβανόμενος τον θόρυβο που προκάλεσε ο ισχυρισμός του επέμεινε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «όχι, δεν έχω. Έχετε εσείς;».

Εννοείται πως πρόκειται για καθαρά μεσαιωνική, αντιεπιστημονική άποψη στην προσπάθειά του να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ. Στην ουσία πρόκειται για ψέματα αφού υπάρχει τέτοια έκθεση (η οποία και για κάθε σώφρονα δεν χρειαζόταν για να στηρίξει την πλήρη αναγκαιότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας).

Μία μελέτη- βόμβα σχετικά με τη θνησιμότητα ασθενών με Covid-19 εκτός ΜΕΘ φαίνεται πως είχε στα χέρια της η κυβέρνηση ήδη από τον περασμένο Μάιο η οποία είχε διεξαχθεί από τον ίδιο τον Σωτήρη Τσιόδρα και αποδεικνύει πως η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα. (Περισσότερα ΕΔΩ).

Προσπαθούσαν να μας πείσουν πως… δεν χρειάζονται περισσότερες ΜΕΘ

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα στελέχη της κυβέρνησης περιόδευαν σε όλα τα φιλικά τους και πετσοταϊσμένα κανάλια προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είτε προσθέτουν ΜΕΘ, είτε δεν υπάρχει περισσότερη ανάγκη, είτε πως έχουμε αλλά δεν υπάρχει προσωπικό!

Ναι, το τελευταίο το είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης ενώ η κυβέρνηση διατείνεται (ψευδώς) πως έχουν γίνει (έως) 12.000 προσλήψεις. Προφανώς αόρατες προσλήψεις!

«Και 1 δισεκατομμύριο ευρώ να μας δώσει κάποιος, περισσότερες ΜΕΘ δεν μπορούν να γίνουνε. Γιατί δεν μπορούν να γίνουνε; Γιατί δεν μας λείπει η αγορά των μηχανημάτων, δεν έχουμε το προσωπικό», είχε δηλώσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο Άδωνις Γεωργιάδης στις 21/11/2021.

Τον ίδιο μήνα ωστόσο –λίγο νωρίτερα, στις 4 Νοεμβρίου 2021 – ο Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, θεωρούσε πολυτέλεια τις περισσότερες ΜΕΘ αφού δεν θα ξέραμε τι θα τις κάνουμε μετά την πανδημία.

«Δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο και δεν υπάρχει και λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα υποστήριζε ότι έχουν προστεθεί 12.000 άτομα ως έκτακτο προσωπικό στο ΕΣΥ.

Μια διαφορετική και ψευδή προσέγγιση έκανε ο έτερος υπουργός Επικρατείας και επίσης εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης που είπε ανερυθρίαστα ότι εάν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, θα είχαμε και μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Είχε πει μάλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ, στις 24 Νοεμβρίου 2021 ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος.

«Έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ και οι ΜΕΘ, είχαμε 557 όταν αναλάβαμε και φτάσαμε τις 1.230 ΜΕΘ. Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψιν και αυτό είναι πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ»

«Και το λέω αυτό διότι αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%», συμπλήρωσε.

Όλα αυτά όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πίεζε από την αρχή της πανδημίας για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ήταν τότε που οι ΜΕΘ ήταν αχρείαστες για την κυβέρνηση. Ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου-στις 25/9) του 2020 όταν ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που χάρισε το όνομά του στις λίστες Πέτσα δήλωνε πως οι ΜΕΘ δεν χρειάζονται.

Εννοείται πως τότε του έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο… Πολάκης αφού αυτό που ήθελαν είναι να στρέψουν τον πληθυσμό της χώρας προς τους κλινικάρχες, τους ιδιώτες δηλαδή.

«Στο τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου, έβγαινε συνεχώς ο κ. Πολάκης κι έλεγε ότι πρέπει να επιτάξουμε όλες τις ιδιωτικές Μ.Ε.Θ.. Θα ‘πρεπε, δηλαδή, να τις πληρώνουμε, ενώ δεν τις χρειαζόμασταν, 1.600 ευρώ την ημέρα, γιατί αυτός είναι ο κανονισμός των νοσηλειών. Θα ‘πρεπε να είχαμε δώσει, δηλαδή, όλους αυτούς τους μήνες εκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων, χωρίς να χρειάζεται» είχε δηλώσει ο Στέλιος Πέτσας για να συμπληρώσει μιλώντας τότε στον Real Fm:

«Αντίθετα, εμείς έχουμε μια συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύουμε στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπου αυτές είναι εφικτές και αμοιβαία επωφελείς, και τέτοια είναι αυτή η περίπτωση.

Το ποσό που έχει αποφασιστεί να καταβάλλεται βασίζεται στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Γιατί μία κλίνη Μ.Ε.Θ. έχει γιατρό, έχει νοσηλευτικό προσωπικό, έχει εξοπλισμό. Αν είχαμε ακούσει τη συμβουλή του ΣΥΡΙΖΑ,θα είχαμε πετάξει πολλές δεκάδες εκατομμύρια στο “πηγάδι χωρίς πάτο».

Εννοείται πως πρωθυπουργός και μεγαλοστελέχη της ΝΔ έδιναν τη γραμμή σε όλους τους γαλάζιους βουλευτές, στελέχη και τρολ συνεχίζοντας και πολλαπλασιάζοντας στα fake news, τα ψεύδη δηλαδή για να δικαιολογήσουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακούει κοινωνική πολιτική και το θεωρεί… κομμουνιστικό!

Μόνον που η σημερινή έρευνα που αποκαλύφθηκε για τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ αποδεικνύει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter