Από τον Τζόνσον στο Μητσοτάκη ένα σκάνδαλο… δρόμος

Από τον Τζόνσον στο Μητσοτάκη ένα σκάνδαλο… δρόμος

Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού της Βρετανίας μετά από δύο ημέρες δράματος κατά τις οποίες περισσότερα από 50 μέλη της κυβέρνησής του αποχώρησαν, λέγοντας ότι δεν είναι πλέον ικανός να κυβερνήσει μετά από μια σειρά σκανδάλων.

Σε σχέση με τον Μητσοτάκη, τον Μπόρις Τζόνσον, (ας μου επιτραπεί η έκφραση, γιατί το χούι μου ως αθλήτρια δεν μου έχει φύγει), ούτε στα τσικό μιας τοπικής ομάδας δεν θα τον έβαζα!

Γιατί;

Θα σας απαριθμήσω κάποιους λόγους που παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας και θα μου πείτε εάν έχει τίποτα κοινά με τον κ. Μητσοτάκη.

Πρώτο: Η εκλογική επιτροπή της Βρετανίας επέβαλε πρόστιμο 17.800 λιρών (21.319 δολάρια) στους Συντηρητικούς επειδή δεν ανέφεραν με ακρίβεια μια δωρεά για να πληρωθεί η ανακαίνιση του διαμερίσματος του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ από έναν διάσημο σχεδιαστή. Το έργο περιελάμβανε ταπετσαρία χρυσού αξίας £840.

Σιγά τα ωά:

Εδώ έχουμε ολόκληρο σπίτι του Βολταίρου που δεν έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και μιλάμε για μία δωρεά ταπετσαρίας!

Δεύτερο: Τον Απρίλιο, ο Τζόνσον τιμωρήθηκε με πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων lockdown επί covid όταν παραβρέθηκε στο πάρτι γενεθλίων του στη Ντάουνινγκ Στριτ, τον Ιούνιο του 2020. Αυτό τον κατέστησε τον πρώτο εν ενεργεία πρωθυπουργό της χώρας, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις για παράβαση του νόμου.

Υπερβολές:

Εμείς έχουμε τον πρωθυπουργό μας, ο οποίος εν καιρώ σκληρού lockdown έτρεχε μετά της συμβίας του στην Πάρνηθα και πήγαινε βόλτες στην Ικαρία. Αλήθεια, ποιες κυρώσεις του επέβαλαν εδώ στην Ελλάδα;, για να ξέρω

Το κερασάκι όμως στην τούρτα έρχεται με την υπόθεση Chris Pincher:

Η τελευταία κρίση του Τζόνσον ήρθε αφού ο Κρις Πίντσερ, ο οποίος κατείχε κυβερνητικό ρόλο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω των κατηγοριών ότι έκανε σεξουαλική παρενόχληση σε άνδρες σε ένα ιδιωτικό κλαμπ μελών.

Ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη, αφού όμως προέκυψε ότι είχε «ξεχάσει» ότι είχε ενημερωθεί για προηγούμενες καταγγελίες για “ανάρμοστη” συμπεριφορά του Πίντσερ.

Μη μας κοροϊδεύουν κιόλας.

Εδώ ο κ. Μητσοτάκης με την υπόθεση παιδεραστίας του στενότατου συνεργάτη και πρώην Υπουργού κ. Νίκου Γεωργιάδη για σεξουαλική, όχι μόνο παρενόχληση σε 15χρονα στην Μολδαβία, αλλά και πράξη, τον έβγαλε λάδι. Φυσικά η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε «πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη». Θέλετε μετά τον κ. Μητσοτάκη να μην σιχτιρίζει το Documento, που έκανε τις σχετικές αποκαλύψεις;

Βέβαια κατά τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, όταν ερωτήθηκε για την συγκεκριμένη υπόθεση, χαρακτήρισε την εμπλοκή πρώην Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας σε υπόθεση παιδεραστίας, «ελαφρότητα» και «ιδιωτική υπόθεση». Απλά και απέριττα.

Φυσικά έπρεπε «στο δικό μας γαλάζιο παιδί» να του συμπαρασταθούν οι άνθρωποι του και για το σκοπό αυτό πήγαν στα δικαστήρια μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Νίκου Γεωργιάδη η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο βουλευτής κ.. Κωνσταντίνος Κυρανάκης όπως και άλλοι αξιωματούχοι της συντεχνίας, που παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Σας απαρίθμησα κάποια κοινά.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλα κοινά μεταξύ Μητσοτάκη με Τζόνσον, αλλά αυτό που με σιγουριά μπορώ να σας πω είναι ότι έπρεπε μετά από αυτά τα σκάνδαλα που έχει διαπράξει ο κ. Μητσοτάκης να έχει παραιτηθεί…χτες!

Βλέπετε το κόμμα των συντηρητικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Torries, δεν παίζουν ενώ στα δικά μας, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τα παιδία παίζει…

Ελένη Αυλωνίτου

Πρ. Βουλευτής B1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών / μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter