Αποδεκατίζει ο λιμός την υποσαχάρια Αφρική (Photos)

Αποδεκατίζει ο λιμός την υποσαχάρια Αφρική (Photos)

Οι αλλεπάλληλες περίοδοι ανομβρίας στις πάμφτωχες, άνυδρες περιοχές της Σομαλίας, της Αιθιοπίας και της Κένυας, απειλούν με λιμό, υποσιτισμό και θάνατο 6,5 εκατομμύρια παιδιά στο Κέρας της Αφρικής, προειδοποιεί η φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children.

Η συνεχιζόμενη ξηρασία σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για λιγοστές ανοιξιάτικες βροχές, έχει βυθίσει στην απόγνωση 15 εκατομμύρια ανθρώπους στις τρεις αυτές χώρες που χρειάζονται άμεσα βοήθεια. Τα ζώα τους πεθαίνουν και παρατηρείται έλλειψη νερού, υπογραμμίζει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

«Η κατάσταση για τα ήδη απελπισμένα παιδιά και τις οικογένειές τους στη Σομαλία, την Αιθιοπία και την Κένυα θα χειροτερεύσει, εκθέτοντας εκατομμύρια στον κίνδυνο του λιμού, ακόμη και του θανάτου», είπε ο Τζον Γκρέιαμ, ο επικεφαλής του παραρτήματος της οργάνωσης στην Αιθιοπία.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι στην επόμενη περίοδο των βροχών θα σημειωθούν βροχοπτώσεις κάτω από το μέσο όρο σε όλη την περιοχή. Περίπου 500.000 παιδιά ήδη υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό, κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύουν να πεθάνουν, αν δεν υπάρξει κάποια άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αναφέρει η οργάνωση.

Δωρητές, πολιτικοί ηγέτες και ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα συναντηθούν την Δευτέρα στη σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης, που θα διεξαχθεί στην Αιθιοπία. Ο Γκουτέρες ήταν ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες το 2011, όταν ξέσπασε λιμός στη Σομαλία και 260.000 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της ξηρασίας, των συγκρούσεων και του γεγονότος ότι οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ απαγόρευαν την προώθηση επισιτιστικής βοήθειας στα εδάφη που είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter