Αποδόμηση

Αποδόμηση

Καθημερινά αποδομείται το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις καλύτερες ημέρες της ελληνικής οικονομίας που έρχονται. Σιγά-σιγά στις εσωτερικές σελίδες τους τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης αρχίζουν να καλλιεργούν στους αναγνώστες τους την άποψη ότι τα πράγματα αντίθετα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού η οικονομία βυθίζεται και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φθινόπωρο να περάσει σε ύφεση.

Ο πληθωρισμός στο 10,5% τον Απρίλιο, αλλά και η εκτίμηση ότι μπορεί στο τέλος του χρόνου να φτάσει στο 15% προκαλούν τρόμο στα νοικοκυριά καθώς οι πραγματικές αυξήσεις στην αγορά έχουν ξεπεράσει ήδη το 20%.

Αυτό όπως που θα κρίνει την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός. Ηδη τα πρώτα δημοσιεύματα, αν και κρυμμένα στις εσωτερικές σελίδες των οικονομικών ενθέτων των εντύπων που υποστηρίζουν την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάνουν λόγο για ασθενέστερη ανάκαμψη του τουρισμού καθώς οι ρώσοι τουρίστες δεν θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα, ενώ λιγότεροι θα είναι αυτοί από τις χώρες της Δύσης λόγω της αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και της μείωσης της αγοραστικής τους δύναμης.

Επίσης το υψηλό κόστος λειτουργίας λόγω της δραματικής αύξησης του πληθωρισμού αναμένεται να μειώσει σημαντικά το περιθώριο κέρδους των τουριστικών επιχειρήσεων.

Όταν οι «σοφοί» του Κυριάκου Μητσοτάκη περιμένουν ως μάνα εξ’ ουρανού τον τουρισμό να ξελασπώσει την οικονομία αλλά αυτός δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους και ταυτόχρονα δεν έχουν plan b, τότε το τούνελ στο οποίο πορεύεται η ελληνική κοινωνία θα παραμείνει σκοτεινό για πολύ ακόμη.

Η καταστροφή στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ελληνική κοινωνία, την οικονομία και όσες επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να επιζήσουν δεν μπορεί να σταματήσει καθώς οι δεσμεύσεις της και η ιδεοληψία της δεν το επιτρέπουν.

Μόνο μια δημοκρατική κυβέρνηση θα μπορέσει να αναχαιτίσει την επανάληψη του 2010.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter